Mariënberg verliest in slotfase

Voetbalvereniging Mariënberg speelde zaterdag thuis tegen Wilhelminaschool uit Hengelo. Na lange tijd op 1-0 voorsprong te hebben gestaan, verloren de roodzwarten in de slotfase alsnog.

Tijdens deze wedstrijd leek het geplaagde elftal van trainer Arjan Visscher een punt binnen te slepen tegen de vliegdekschepen van Wilhelminaschool. De blessuretijd was al een tijdje onderweg toen Mariënberg alsnog met lege handen kwam te staan. Een cornerbal werd gepromoveerd tot de winnende 1-2 voor de School, het betekende de zeventiende nederlaag dit seizoen voor de ploeg uit Mariënberg. Mariënberg moet nacompetitie nu spelen. Met nog vier wedstrijden te gaan mag Mariënberg de elfde stek eigenlijk niet meer ontgaan. Zij kunnen de resterende vier wedstrijden gebruiken als voorbereiding op de lange nacompetitie.

Eerste helft

De eerste helft tegen de School tankte Mariënberg redelijk wat vertrouwen dat er toch meer in het vat zit dan zij eerst dachten. Er werd bij vlagen goed gevoetbald, lekker gecombineerd ondanks het feit dat door allerlei omstandigheden zes spelers niet in de basis konden beginnen.
Mariënberg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door Rolf. Hij drukte goed door, mocht door van de arbiter en hij liet de doelman van Wilhelminaschool kansloos. Mariënberg ging rusten met een 1-0 voorsprong. Wilhelmina was niet te benijden, ze hadden flink wat mogelijkheden maar het vizier stond niet bijster goed afgesteld.

Tweede helft

Na rust stond er een ander Mariënberg op de mat. De frisheid was verdwenen, het lukte de thuisploeg niet meer om een echte vuist te maken tegen het stugge Wilhelminaschool die geleidelijk aan in de tweede helft weer het geloof in een resultaat terugvonden. Mariënberg had nog één goede kans. Een trap vanaf dertig meter leek over de te ver voor zijn goal staande doelman heen te hengelen maar met een uiterste krachtinspanning wist de doelman het leder nog net over de lat te tikken. Het was vechten tegen de bierkaai. Steeds vaker werd Wilhelminaschool gevaarlijk uit voornamelijk dode spelsituaties (cornerballen, vrije trappen).

In de 68e minuut viel de gelijkmaker. Op het scorebord stond al enige tijd de 90 minuten. Een puntje, een welkome opsteker en goed voor het moraal. Bij de laatste cornerbal kopte of schoot iemand van Wilhelminaschool de 1-2 overwinning binnen.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS