Kwartfinale 3 Bruchterveld’s open

Spannend, spannender, spannends. Hoewel Dick Hankamp goed begon tegen Ferdie Gerritsen had Ferdie na 10 beurten toch zijn aantal bereikt, 4 – 1 winst. Vervolgens pakte Ad Tromer met enig fortuin met 4 – 2 de winst tegen Jan Flier.

Met dezelfde uitslag verloor Ad zijn partij tegen Ferdie Gerritsen en ook Jan Flier tegen Dick Hankamp werd 4 – 2 nu in het voordeel van Jan Flier. Toen Ad Tromer zijn 3e partij won ten koste Dick Hankamp ontstond er een spannende situatie.

Jan Flier en Ferdie Gerritsen moesten toen nog tegen elkaar. Wint Ferdie dan is hij met 12 punten winnaar in deze poule. Verliest hij met 4 – 3 is hij met 11 punten ook nog winnaar maar verliest hij met 4 -2 dan hebben we 3 spelers met 10 punten. Een situatie die nog nooit eerder is voorgekomen en daar zijn dus ook geen regels voor. Spoedoverleg met alle aanwezigen.

Resultaat: Als 3 spelers als hoogste eindigen wordt de spelers met het hoogste percentage uitgeroepen tot winnaar. Zover kwam het net niet. Jan Flier vertrok als een speer maar bij Ferdie stokte de caramboles bij 9 en de noodzakelijke 10e voor 2 punten wou maar niet vallen. Spanning alom tot Jan in de 22e beurt de partij besliste, 4-1. Dus waren er 2 spelers met 10 punten die in een alles beslissende remisepartij moesten uitmaken wie als 1e en wie als 2e doorgaat. Op zich spannend genoeg.

Weer met 4-2 winst wist Jan Flier te winnen. Dit was de 3e kwartfinale dus ook Ad Tromer gaat door als één van de 3 beste nummers 3, met 10 punten een percentage van 91.03, maar of dat voldoende is met nog 2 kwartfinales te gaan is billenknijpen voor Ad. Maandagavond is de volgende kwartfinale met Bert Veurink, Bert Altena, Gerrit Bekker en Tim van der Veen. Weer 4 kandidaten die allemaal evenveel kans maken maar de ogen zijn natuurlijk wel gericht op de titelhouder van vorig jaar Gerrit Bekker. Dinsdag weten we meer.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten