HHC eindigt seizoen op vierde plaats

HHC Hardenberg heeft zaterdag met 0-3 verloren van Jong FC Volendam. Omdat het team een beter doelsaldo heeft dan De Treffers, eindigt het op de vierde plek met zestig punten.

De laatste wedstrijd van het seizoen speelde HHC op de eigen, zonovergoten Boshoek. In een wedstrijd ‘om des keizers baard’ werd het 0-3 tegen het al gedegradeerde Jong Volendam. De wedstrijd stond vooral in het teken van afscheidnemende spelers, waarvoor Pascal Diender een plaatsje in de basiself had gereserveerd.

Eerste helft

Beide ploegen wilden er een leuke laatste wedstrijd van maken en van quitte af aan werd er gezocht naar de aanval. Al snel kon HHC via Etten en Bouws naar voren, zijn voorzet was te scherp om gevaarlijk te worden en werd goed geplukt door doelman van Oevelen. Rond het kwartier krijgt Reuvers een schietkans op randje 16 maar zijn schot gaat via een Volendams been over. De resterende corner levert niets op. Jong Volendam breekt even daarna uit met vier man maar komt niet tot een schot.

In de 27e minuut kan Borgman vol aan de bak, hij redt tot twee keer toe op schoten van dichtbij en behoedt zijn team voor een achterstand. Heel veel tempo had de wedstrijd niet en erg spannend was de eerste helft ook niet. De kwalificatie ‘om des keizers baard’ is dan ook een terechte. Vlak voor rust krijgt Danny Bouws geel, de toegekende vrije trap levert niets op en daarna is het meteen rust.

Tweede helft

Snel na de start van de tweede helft wil HHC naar voren via Bouws en van der Leij. Helaas komt de thuisploeg nog niet tot een schot. Even later is het Reuvers die twee keer toe gevaarlijk wordt. Eerst kopt hij over na een voorzet van Etten, daarna probeert hij het met een schuiver over de grond.

In de 56e minuut is het Jong Volendam dat op voorsprong komt. Borgman kan eerst nog redding brengen op een inzet maar via de paal komt de bal terug in het veld. Het is voor Fiemawhle dan een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten. 0-1. Na een uur spelen krijgt Volendam een penal na een overtreding van Fatima in de 16. De strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten door Maloney.

Jesper Drost probeert daarna iets terug te doen en en haalt uit vanaf een meter of 17. Zijn schot wordt gekeerd. Na een flinke charge op Klok krijgt Volendammer Nazih rood. De scheids stond er kort op en twijfelde niet. HHC drong aan en wilde scoren. Fatima posteerde zich voorin en werd gevaarlijk, scoren deed hij niet.  Bij vlagen werd het wat onvriendelijk door pittige overtredingen hetgeen voor opstootjes zorgde.

Vlak voor tijd gunde coach Pascal Diender een publiekswissel aan Glenn Kobussen. De aanvoerder speelde 271 wedstrijden voor HHC en nam vandaag afscheid.  Na afloop werden hij en ook de andere vertrekkende spelers door Johan Evers bedankt voor hun inzet en in het zonnetje gezet.

Met het laatste fluitsignaal van leidsman Puts kwam een eind aan seizoen 2022-23. Volgende week gaat de selectie op vakantie en medio juli start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar nu eerst tijd voor ontspanning.  We zien u graag terug in augustus bij de competitiestart.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg