De kop is eraf van Bruchterveld’s Open

De eerste poule in de voorronde van Bruchterveld’s Open is maandag 17 april gespeeld. Maar liefst 60 spelers hebben zich aangemeld waaronder veel jeugdige spelers.

De samenstelling van de poules is door loting tot stand gekomen. Elke poule bestaat uit vier spelers/speelsters.

Poule 1

Bert Veurink en Lenny Veldsink hadden de primeur en mochten de eerste partij spelen. Uiteindelijk werd deze partij een prooi voor Bert met een 4 – 1 overwinning. Vervolgens werd een aantal partijen gespeeld, waar zichtbaar was dat spanning en zenuwen ook onderdeel uitmaken van het resultaat.

De strijd tussen Lenny Veldsink en Jorben de Lange was een heel spannende. Lenny won nipt met 4-3. Jorben kwam 1 carambole te kort om er een remise uit te slepen. In de slotpartij trok Lenny Veldsink met een serie van 7 de partij naar zich toe en won daarmee ook van Ramon Luisman.

Bert Veurink is met 12 punten op het einde van de avond nummer 1 in deze poule. Hij gaat door naar de kwartfinale. Dat lijkt dan een makkie, maar dat was het zeker niet. Ook de vijf beste nummers 2 gaan door. Of Lenny Veldsink met zijn 9 punten voldoende heeft om bij de vijf beste nummers 2 te horen, zal in het verloop van het toernooi blijken.

 

Poule 2

Donderdagavond is poule 2 aan de beurt met Hans Timmerman, Jesse Altena, Herman Fokkert en Frits Altena. Alle wedstrijden beginnen om 19.30 uur in de Heujmansbelt in Bruchterveld.

 

Fotobijschrift: Lenny Veldsink, Ramon Luisman, Jorben de Lange en Bert Veurink.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Biljartvereniging Bruchterveld

Gerelateerde berichten