15e en laatste poule in de voorrondes van Bruchterveld’s Open

De Heujmansbelt in Bruchterveld was maandagavond het strijdtoneel voor poule 15 in Bruchterveld’s Open. Deze laatste poule waren Sten Waterink, Johannes Muis, Tim van der Veen en Marinka Gerritsen aan de beurt.

Het was in de eerste partij gelijk al spannend. Stond Marinka Gerritsen halverwege nog een straatlengte voor op het eind kwam ze net de laatste caramboles te kort.

Hoewel het niet gemakkelijk ging, het werd de langste partij van de avond, won Tim van der Veen toch royaal van Sten Waterink. Tim pakte ook de winst tegen Marinka in een partij met de helft van de beurten.

Sten probeerde het Johannes Muis ook nog moeilijk te maken maar het antwoord van Johannes was radicaal en won overtuigend met 4 – 1.

Tim en Johannes hadden elk twee overwinningen op zak, dus elk 8 punten. Daarom ging het in de voorlaatste partij om de poulewinst. Van beide kanten werd het een matige partij. Tim pakte het voortouw en sleepte de overwinning over de streep. Johannes kreeg maar 1 puntje mee en kon dus ook niet lonken naar één van de beste nummers 2.

De laatste partij was eerst niet spannend omdat Marinka een behoorlijke voorsprong pakte op Sten Waterink maar met de finish in zicht begon de machine te haperen een sprintte Sten naar een 4 – 3 zege. Tim van der Veen dus door naar de kwartfinale.

Kwartfinales

De eerste ronde in kwartfinale nemen Arie Wind, Eddy Han-kamp, Hans Timmerman en Jan Henk Holtvlüwer het tegen elkaar op.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Henk Veneman

Gerelateerde berichten