Schaatsen in Mariënberg met een unieke oliepouce

In Mariënberg, een dorp met nog geen 1000 inwoners, vervult Cafetaria Mainbarg een bijzondere rol. In tegenstelling tot sommige andere kleine dorpen, heeft Mariënberg het geluk een aantal essentiële voorzieningen te herbergen, zoals een supermarkt, school, treinstation, restaurant, café, en natuurlijk Cafetaria Mainbarg.

Joereck, de eigenaar van Cafetaria Mainbarg, heeft altijd de wens gehad om iets terug te geven aan de gemeenschap. Dat blijkt wel uit zijn vrijgevigheid: basisschoolleerlingen mogen in de zomer, onder begeleiding van hun leerkrachten, in groepen langskomen om gratis ijsjes te halen. In de winter wacht hen zelfs een gratis portie patat.

Maar Joereck gaat verder dan alleen het verzorgen van smakelijke traktaties. Hij heeft al geruime tijd nagedacht over manieren om de cafetaria het hele jaar door levendig te houden. Toen het idee van een ijsbaan op zijn pad kwam, twijfelde hij geen moment en besloot hij er een aan te schaffen. Na het regelen van vergunningen is de ijsbaan nu een feit, inclusief een sfeervolle overkapping.

De schaatsbaan beslaat een indrukwekkende oppervlakte van 100 vierkante meter en is vanaf 14 november gratis toegankelijk voor iedereen. Consumptie is niet verplicht, en voor degenen zonder eigen schaatsen zijn er gratis exemplaren te leen, zelfs tot en met maat 41.

Joereck toont ook nog eens met trots zijn ondernemersgeest door een gloednieuw culinair hoogstandje te introduceren: de “oliepouce”  (een creatie van een oliebol met de binnenkant van een tompouce, een laagje glazuur en afgewerkt met poedersuiker)
Hoewel de crompouce inmiddels bekend is, zal de oliepouce ongetwijfeld een nieuwe favoriet worden, exclusief verkrijgbaar bij Cafetaria Mainbarg.

De schaatsbaan is geopend tijdens de reguliere openingstijden van de cafetaria en zal beschikbaar zijn tot eind februari.
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

 

Gerelateerde berichten