Samen voorlezen aan ouderen

Lekker een boek lezen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor ouderen geldt dat zij soms door een visuele beperking, dementie of reuma niet (makkelijk) zelf meer kunnen lezen. Hiervoor is een oplossing.

Voor deze groep is het fijn dat de mogelijkheid er is om voorgelezen te worden en zo toch te kunnen genieten van verhalen. Daarom is het er project Samen VoorLezen: voorlezen aan ouderen door Bibliotheek Hardenberg.

Wilt u graag voorgelezen worden?

Bent u iemand of kent u iemand die graag voorgelezen wil worden? Dan regelt bibliotheek Hardenberg dit graag voor u! Zij koppelen een vrijwilliger aan de persoon die voorgelezen wil worden. Deze vrijwilliger komt één keer per week op bezoek, en leest voor uit de uitgekozen boeken. Op deze manier wordt nog steeds het plezier van lezen beleeft.

Voorgelezen worden geeft een ontspannen sfeer. Ook is dit het moment om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Voorlezen en praten over verhalen dragen bij aan het trainen van het geheugen.

 

Aanmelden Samen Voorlezen

Wilt u zich aanmelden om voorgelezen te worden door één van de vrijwilligers? Neem contact op met Janny van den Broek via 0523 – 270271 of mail naar janny.vandenbroek@bibliotheekhardenberg.nl.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde artikelen