Petitie beter onderhoud Zuiderbos overhandigd

Veel omwonenden en bezoekers van het Zuiderbos in Dedemsvaart zijn niet tevreden over het onderhoud van het park. Met die reden is Gerrit Hartholt een handtekeningenactie begonnen. Met ruim 170 ondertekeningen is de petitie maandagmiddag overhandigd aan Wethouder Martijn Breukelman (CDA) van de Gemeente Hardenberg.

Al jaren zijn omwonenden en bezoekers van het Zuiderbos niet tevreden met het onderhoud van het wandelpark door de Gemeente Hardenberg. Door het recentelijk uitdunnen van het park en het bos, zijn de paden minder begaanbaar geworden. Hiermee was de maat vol voor Gerrit Hartholt en is hij een handtekeningenactie begonnen. Met succes, want de petitie werd in een rap tempo al meer dan 170 keer ondertekend.

Wethouder Martijn Breukelman van het CDA en een ambtenaar van de gemeente Hardenberg namen maandag 17 oktober de petitie in ontvangst aan de rand van het Zuiderbos. Ook werden er twee snoeischaren overhandigd, zodat de beide heren (bij wijze van) ook zelf aan de slag konden. Daarna vertelde de buurtbewoners hun verhaal.

Zo viel het omwonenden op dat het onderhoud aan het Zuiderbos een lange tijd niet zichtbaar was. Met als gevolg dat zij vaak zelf onderhoudswerkzaamheden gingen uitvoeren. Ook waren er klachten over de slechte verlichting in het park. Door het gebrek aan onderhoud zijn verschillende paden minder goed begaanbaar geworden. De afgelopen jaren liet de gemeente zich wel weer meer zien in het park. Echter bleven de werkzaamheden onder de maat, met als gevolg onder andere slecht gemaaide grasvelden. In het bos werd juist teveel gesnoeid waardoor de eekhoorns uit het bos zijn gevlucht.

De Wethouder luisterde aandachtig naar de verhalen en liep samen met de omwonende een rondje door het park. Breukelman stelde daar voor om te onderzoeken wat de reden is van bepaalde werkzaamheden in het park, om zo een duidelijke verklaring te geven richting de omwonenden. Daarna nam de Gemeente Hardenberg de wensen van de buurtbewoners ter harte. Er zijn geen concrete toezeggingen gedaan voor een beter beheer van het bos. Wel liet Breukelman weten dat hij wilde informeren of er in het onderhoudsbeleid verbeteringen aangepast kunnen worden.

Tekst en Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten