Opnieuw verwaarloosde honden bevrijd

In de gemeente Hardenberg zijn opnieuw tientallen verwaarloosde honden bevrijd uit een boerderij. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft 41 verwaarloosde honden aangetroffen en bevrijd.

Het zou gaan om 31 Shih Tzu’s en 10 Pomerianen.

De eigenares wordt verdacht van ernstige verwaarlozing van een groot deel van de dieren. De honden zaten in vervuilde, opgestapelde reisbenches en te krappe kooien. Daarnaast hadden de honden geen water en klitten in de vacht, de ruimte stonk naar urine.

Alle 41 honden zijn in beslag genomen en ondergebracht op een geheime opvanglocatie. Het openbaar ministerie (OM) doet onderzoek naar de zaak.

Vorige maand werden op een ander adres in dezelfde gemeente ruim 76 verwaarloosde honden weggehaald die op vrijwel gelijke wijze werden gehouden.

 

Tweede keer

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming noemt het ‘opvallend’ dat er in één gemeente in korte tijd twee keer grote hoeveelheden honden in beslag worden genomen. De inspectiedienst wil weten of er meer van deze hondenhouders actief zijn in de gemeente en roept mensen op misstanden te melden via 144.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Gerelateerde berichten