Niet meer alleen boeren die protesteren met omgekeerde vlag

Boeren en burgers protesteren nu samen. Nu de gemeente Hardenberg de omgekeerde vlaggen heeft verwijderd, hebben burgers zich met boeren verenigd en zijn vrijdagavond op pad gegaan om te protesteren tegen het beleid van politiek Den Haag.


In Hardenberg heeft een groep actievoerders opnieuw omgekeerde vlaggen opgehangen, echter dit keer zijn daar ook kinderkleertjes en spandoeken met diverse leuzen aan toegevoegd. De initiatiefnemers willen hiermee laten weten dat heel Nederland in nood is. Het gaat nu niet alleen meer om boeren, maar het treft ook de burgers. Leuzen zoals ‘Wij warm, de Groninger arm’, ‘Weg is pech’, ‘Geef ons kind terug’ en ‘Mensen met lef tegen WEF’ geven aan dat het protest niet meer alleen om de boerengemeenschap gaat, maar om alle Nederlanders.

 

Omgekeerde vlag
Als een Nederlands schip vroeger in nood verkeerde, kon je dat zien aan de omgekeerde vlag. “Nu verkeert heel Nederland in nood”, aldus onze bron. “De overheid heeft de toeslagenaffaire nog steeds niet afgehandeld. Heel veel kinderen zijn toen onterecht uit huis geplaatst en nog steeds niet bij hun ouder(s) terug. Vandaar ook de kinderkleertjes. In Groningen wonen mensen nog steeds in een caravan naast hun woning. De overheid schuift alles onder het mom van het stikstofbeleid en daar wordt iedereen de dupe van. We hopen dat mensen zich afvragen waarom er nu kleertjes en leuzen bij hangen. Misschien wordt nu bij iedereen duidelijk hoe ernstig de situatie is en dat het beleid uit politiek Den Haag iedere inwoner treft.”

 

Wat er echt speelt hoor je niet
“Je hoort in de media niet wat er écht speelt. Dat er 16.000 boerenzakdoeken zijn uitgedeeld hoor je nergens. Ook dat het aantal zelfmoorden onder boeren drastisch is gestegen weet niemand”, laat onze bron weten.

 

Landelijke demonstratie boeren en burgers
Op de Dam in Amsterdam is zaterdag 23 juli een demonstratie tegen het World Economic Forum (WEF) gehouden. Burgers en Boeren protesteren voor de 1675 verdwenen kinderen, de toeslagen affaire, de inflatie, de scheuren in Groningen, het falend corona beleid, de macht van Brussel, overbevolking, schending grondrechten en nog veel meer. Leugen op leugen, vinden velen en protesteren tegen inmenging van het WEF. De vlag op z’n kop=Nederland in nood.

 

WEF
Het World Economic Forum is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten en anderen), intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Daarnaast zijn ook de drie grootste banken van Nederland (ING, RABO en ABN AMRO) partner van het WEF. Het WEF  is al jaren een belangrijke bijeenkomst voor wereldleiders en daardoor ook al langer onderwerp van theorieën over (al dan niet geheime) afspraken die daar gemaakt zouden worden.  Ten tijde van de coronacrisis zwol die kritiek aan. Premier Mark Rutte, vier ministers en een staatssecretaris zijn in mei 2022 namens het Nederlandse kabinet naar Davos geweest om deel te nemen aan het World Economic Forum. Ook vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag ging in mei naar Zwitserland.  In Davos is tijdens een sessie gesproken over de crisis waarin de wereldwijde voedselsystemen verkeren. ‘Het laat zien dat het systeem faalt. Het is niet alleen de oorlog in Oekraïne. Het klimaat dwingt ons ook om anders te produceren. We hebben meer hectares nodig en een grotere variatie aan gewassen’, zegt Hanneke Faber, president-directeur Voedsel bij Unilever. (Bron: Nieuwe Oogst)

 

Maar wat heeft dit alles nu met de Nederlandse boeren te maken?
Als Nederland haar export stopt en iedereen vegetarisch gaat eten, kan de Nederlandse landbouw de Nederlandse bevolking niet voeden. Dat blijkt uit de cijfers van de landgebruikvoetafdruk van het Planbureau voor de Leefomgeving. (Bron: Website Vee & Gewas). Het feit is volgens Vee & Gewas, ‘dat we als land ook heel veel grondstoffen en voedselproducten importeren. In de discussie worden deze cijfers (wellicht bewust) ook niet gebruikt, want dan zou iedereen in Nederland zich realiseren dat we zuinig op de landbouwgrond moeten zijn en dat zal het debat enigszins nuanceren. In plaats van minder zouden de boeren dus juist meer voedsel moeten produceren om Nederland zelfvoorzienend te maken staat op de website te lezen.’

 

Ook burgers voelen zich steeds meer betrokken bij protestacties
Het zijn nu niet alleen nog boeren, maar ook burgers die protesteren tegen de plannen van het kabinet. Er is zaterdag 23 juli geprotesteerd op de Dam in Amsterdam tegen het WEF. Want het ene stikstof is het andere niet. De stikstofproblematiek in het westen van Nederland is meer de uitstoot van verkeer, terwijl in het oosten van Nederland een heel andere vorm van stikstofuitstoot is. Het ene kun je niet wegstrepen tegen het andere. Het is niet alleen het stikstofprobleem wat er speelt, er spelen nog veel meer andere problemen, waaronder de toeslagenaffaire, overbevolking en nog veel meer. Hierover kun je nog meer informatie vinden op o.a. NPO. En dat burgers zich inmiddels aansluiten bij de boeren komt door het niet nakomen van beloftes door het kabinet. Zij voelen zich net als de boeren niet gehoord. De aardgasproblematiek in Groningen, de overstroming in Limburg, verdwenen kinderen door de toeslagenaffaire. De actievoerders vinden het kabinet niet meer geloofwaardig.

 

Vliegtuigen tellen niet mee
Ondertussen gaan in Nederland weer veel vliegtuigen de lucht in. Vliegtuigen zijn de veroorzakers van bijna 70% van de stikstofproblemen, maar deze vorm van stikstofuitstoot wordt niet meegeteld. Zie de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


 

 

 

Gerelateerde artikelen