LOC-Cultuurplein officieel geopend

Wethouder Linda Verschuur mocht zaterdag 12 november het vernieuwde LOC- cultuurplein officieel openen.  Tijdens een verbouwing van de bibliotheek in het LOC is namelijk ook het cultuurplein gerestyled. Alles is nu beter op elkaar afgestemd. De bibliotheek is nu het middelpunt van velerlei activiteiten samen met het cultuuraanbod van HardenbergArt.

Stichting HardenbergArt is al bijna tien jaar in het LOC gevestigd, maar maakt nu onderdeel uit van het grotere geheel. Dit dankzij een verbouwing, waarbij het cultuurplein op een slimme manier is geïntegreerd met de bibliotheek. Hierdoor kan nu een breder publiek bereikt worden. Want naast vanzelfsprekend het uitlenen van boeken in de bibliotheek, heeft nu ook de beeldende kunst een prominente plaats gekregen. Allemaal dankzij een veranderde inrichting.

Dat de kunst nu meer opvalt, was al meteen te merken op de Open Dag. De opening van de nieuwste expositie, toepasselijk ‘Ontmoeten’ genoemd, trok veel belangstelling. Wethouder van Cultuur, mevrouw Linda Verschuur, toonde zich in haar openingstoespraak aangenaam verrast door de fraaie uitstraling van het geheel. De expositie is elke dag te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.

 

De expositie bestaat uit werk van Jaap van Meeuwen, bronsplastieken, en Wim Jonkman met litho’s. Het werk is te zien in de wandvitrines; de open ruimte rechts bovenaan de trap, en ook in de verdere bibliotheekruimte. Behalve de expositie is er ook kleiner werk in de shop, en heeft de Kunstuitleen een andere plaats gekregen. Deze bevindt zich nu wat meer centraal, maar hoort bij HardenbergArt.

 

Voor informatie kunt u terecht aan de balie bij de rechterdeur. De open dag werd opgeluisterd door workshops kleipotjes maken door Harrie Neutel, en grafische technieken door Andrej Andruchov. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Al met al een zeer geslaagde ingebruikneming van het verbouwde cultuurplein en een aanwinst voor de gemeente Hardenberg.

HardenbergArt
LOC Hardenberg
Parkweg 1 a4
7772 XP Hardenberg

www.hardenbergart.nl (info@hardenbergart.nl)
NB: openingstijden Kunstuitleen en shop
woensdag     14.00 tot 17.00 uur
donderdag    14.00 tot 17.00 uur
vrijdag            14.00 tot 17.00 uur
zaterdag        11.00 tot 14.00 uur

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten