Lichtstadroute en versierde straten

De straten in Gramsbergen werden ook dit jaar weer op creatieve wijze versierd, een schitterend verlicht geheel. De meest originele thema’s kwamen voorbij en de jury had het dit jaar zeker niet makkelijk. Hieronder de top 5 prijswinnaars van de Versierde Straten 2023. Het is nog de gehele week mogelijk de Lichtstadroute te rijden.

5e prijs Acaciastraat Thema: Woodlands
4e prijs De Telgte Thema: Lichtstraat de Telgte
3e prijs Osseweide Thema: Aan de kook
2e prijs Van Riemsdijkstraat Thema: Noaberhood
1e prijs De Weiden Thema: Vrienden van de Weiden LIVE

Panlatvissen

Al vroeg op zaterdag 26 augustus zaten de fanatieke panlatvissers aan kanaal Almelo-de Haandrik. In het prille ochtendzonnetje werd al snel vis gevangen! De meeste centimeters vis bij de jeugd werd gevangen door Thijs Koster (78 cm), op plek 2 Noah Koster (23,5 cm) en op de 3e plek Morris van Leusen (22,5 cm).
Bij de volwassenen werd de meeste centimeters vis gevangen door Bas Moes (72 cm), op plek 2 Wiebe Boer (49 cm) en op de 3e plek Frits Beenen (33 cm). Het panlatvissen werd mede mogelijk gemaakt door Oosterveen.

Sportieve strijd tijdens de Achtkamp

Naast het panlatvissen werd op de zaterdag ook de Achtkamp georganiseerd. Dit jaar stonden 27 teams klaar om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan en de eerste plaats van de Achtkamp te bemachtigen. Na acht onderdelen en voor enkele teams het nodige bloed, zweet en soms tranen, was de buurtvereniging HAKA dit jaar opnieuw het sterkste team. Engeland veroverde de tweede plaats gevolgd door HHM op de derde plaats.

Muzikaal genieten tijdens het MegaConcert

In een volle sporthal vond het jaarlijkse Megaconcert plaats, dit jaar met maar liefst 109 enthousiaste muzikanten van 8 tot 78 jaar. Er werden mooie luisternummers ten gehore gebracht, een medley van nummers van Queen, maar ook voor de liefhebbers van blaasmuziek bekende nummers als Choral and Rock Out en Fascinating Drums. Lynn Bril vertolkte op prachtige wijze de nummers Valerie van Amy Winehouse en Radar Love van Golden Earring. Presentatrice Monique Eshuis begeleidde het publiek door het programma. Onder leiding van dirigent Wout Eshuis bracht het orkest, na een korte voorbereidingstijd van een paar uren, een prachtig concert ten gehore wat werd gewaardeerd met een staande ovatie van het publiek.

Ook de komende week zijn er nog tal van activiteiten tijdens Gramsbergen Lichtstad 2023, neem voor het volledige programma een kijkje op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Fototeam Gramsbergen

Gerelateerde berichten