Kolonie Ommerschans

Altijd al meer willen weten over een van de zeven koloniën van Weldadigheid, de kolonie Ommerschans (gelegen in gemeente Ommen op de grens met de gemeente Hardenberg?) Breng dan een bezoek op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 aan de Koloniekamer in ’t Trefpunt Balkbrug, Meppelerweg 34 te Balkbrug.

In een oogopslag ziet u de belangrijkste gebeurtenissen tijdens de vier tijdslagen van de Ommerschans. Bij uw volgende wandeling op de Ommerschans gaat de geschiedenis herleven!

De Koloniekamer is op Open monumentendag 9 september geopend door wethouder Ten Kate van Hardenberg en wethouder Van den Nieuwboer uit Ommen.

Op zaterdag 9 september op Open Monumentendag vond de opening plaats van de Koloniekamer in het Trefpunt in Balkbrug.

Samen zongen we eerst het Ommerschanslied: ‘K Kwam van de stad, naar de Ommerschans..

Vincent Robijn, onafhankelijk voorzitter van de Stichting Gebiedspartners Kolonie Ommerschans, heette buiten voor het Trepunt de aanwezigen welkom. Wethouder Ten Kate lichtte kort toe dat beide betrokken gemeenten, Hardenberg en Ommen, blij zijn met de samenwerking van alle partners rond de Ommerschans. De Koloniekamer is een mooi startpunt voor het verder op de kaart zetten van de kolonietijd. Hans Damman van bureau Maris lichtte kort de ideeën toe die zijn uitgewerkt rond het meer zichtbaar maken van het rijke verleden van de Weldadigheid op de Ommerschans.

Om deze plannen te realiseren, wordt nu geprobeerd het geld bijeen te krijgen. Daarna werd de Koloniekamer feestelijk geopend door Wethouder Werner ten Kate van Hardenberg en Alice van den Nieuwboer van Ommen. Vervolgens konden de aanwezigen een kijkje nemen in de Koloniekamer die met behulp van de diverse partners en met Villa5 uit Hardenberg tot stand is gekomen..


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: De Ommerschans

Gerelateerde berichten