Hardenberg doet mee aan NK Tegelwippen

De gemeente Hardenberg daagt haar inwoners uit: ‘Tegel eruit, plant erin!’ tijdens het NK Tegelwippen 2023. In deze landelijke wedstrijd strijden gemeentes tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen. U kunt meedoen met uw eigen tuin!

Het weer wordt steeds extremer. Hogere temperaturen, droogte, veel regen, en overstromingen. Door tegels te vervangen voor groen verlagen we hittestress*. “Het is daarom belangrijk dat we onze omgeving en ons gedrag zo aanpassen dat we de gevolgen van extreem weer beter kunnen opvangen”, zegt wethouder Alwin te Rietstap. “Een groenere omgeving helpt om beter met extreem weer om te gaan. De gemeenteraad van Hardenberg heeft extra geld beschikbaar om de komende jaren de gemeente te vergroenen. Met het NK Tegelwippen laten we zien dat iedereen iets kan doen. Samen maken we het verschil.”

 

Zo werkt het
Dit jaar is het NK Tegelwippen van 21 maart tot en met 31oktober. Verschillende gemeenten gaan de strijd aan om het grootste aantal tegels uit tuinen te halen. Inwoners mogen op 3 datums hun tuintegels en straatstenen gratis inleveren op de volgende zaterdagen:

  • 15 april van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Hardenberg);
  • 6 mei van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Dedemsvaart);
  • 2 september van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Hardenberg);

In ruil voor het inleveren van de stenen ontvangt u een plantje! “Tegel eruit, plant erin”. U moet zich hiervoor aanmelden met het aanmeldformulier.

 

Helpt u mee?

Dus: helpt u ook mee aan een groenere omgeving? Schrijft u zich dan nu in voor het NK Tegelwippen. Samen maken we onze gemeente groener, én gezonder!  Via de website van het NK Tegelwippen, kun je je gewipte tegels opgeven en ze worden bij je gemeente opgeteld. Heeft jouw gemeente zich niet aangemeld? Dan wip je mee voor de nationale Tegelteller.

 

*Hittestress: Problemen die ontstaan in stedelijke gebieden door warmte. Zoals de gevolgen voor de gezondheid van mensen en dieren.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten