Grote postzegelbeurs in Gebouw Hoogenweg

Philatelistenvereniging Coevorden-Hardenberg hield zaterdag weer haar ‘Hardenbergse’ postzegelbijeenkomst. Niet alleen voor de eigen tachtig leden. Maar ook voor handelaren en iedereen die maar iets met het verzamelen van unieke postzegel(series) van doen heeft.

De ‘Coevordense’ beurs vindt altijd in het voorjaar plaats. De ‘Hardenbergse’ altijd in het najaar. Naast deze twee activiteiten kent de vereniging ook bijna elke maand haar clubbijenkomsten en het onderling rondzenden van dozen met postzegels om thuis te onderzoeken of men een verzameling compleet kan maken, vertelt PR-vrouw Jeanet Dales.

“Door middel van ons eigen blad ‘Phila-Info’ worden de leden ook op de hoogte gehouden van wat er tijdens clubavonden allemaal te doen is. Tijdens het zestigjarig jubileum in 2019 gaf de club ook een eigen unieke postzegel uit. Deze gaf de verbinding in beeld tussen de twee steden Coevorden en Hardenberg. Via het spoor, de weg en het water. Trots zijn we ook op het ontworpen stempel dat één geheel vormt met de zegel”, aldus Jeanet Dales.

 

Er werden zaterdag in Gebouw Hoogenweg deelnemers uit Lelystad, Assen, Groningen en Beilen begroet. In totaal zo’n 90, waaronder zo’n 15 handelaren. Ook kon je in diverse boeken kijken of je misschien nog een waardevolle postzegel in bezit hebt. ’s Middags vond er nog de traditionele veiling plaats onder leiding van Rik Dorman. Dit is een veiling van vooraf ingestuurde kavels aan postzegels, waarvan de bezoekers vooraf konden kennis nemen. Daarnaast was er nog een snuffeltafel, die speciaal voor jeugd was ingericht.

De postzegelvereniging Coevorden-Hardenberg e.0. is opgericht op 28 september 1959. De circa 70 leden komen uit Coevorden, Hardenberg en omliggende plaatsen. Elke tweede woensdag van de maand wordt in het clubgebouw van Jeu de Boules Vereniging Coevorden, Nordhornerstraat 25, Coevorden clubavond gehouden. Gemiddeld bezoeken 30 leden deze avond om met elkaar over postzegels te praten, te ruilen of te kopen, deel te nemen aan activiteiten of zomaar voor de gezelligheid.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen