Gramsbergen hard aan het werk tegen Den Ham

Tijdens de wedstrijd Gramsbergen – Den Ham werd Gramsbergen goed aan het werk gezet. Dat werd dan ook snel in de 22ste minuut beloond met een voorsprong. De wedstrijd is geëindigd met 2-0 voor Gramsbergen.

Den Ham liet vanaf de aftrap zien dat ze echt wel de wil hebben om betere resultaten op de mat te leggen. Gramsbergen moest de eerste 10 minuten van de wedstrijd dan ook even vol aan de bak om niet tegen een snelle achterstand aan te lopen. Hierna nam Gramsbergen meer het initiatief en dwong het Den Ham veelvuldig terug op hun eigen helft. In de 16e minuut misschien wel het mooiste moment in de wedstrijd die uiteindelijk geen doel trof. De bal werd onderschept door de verdediging van Gramsbergen en vervolgens zonder dat er een Den Hammer aan te pas kwam via vijf Gramsbergen spelers bij Roy Seinen ingeleverd.

Gramsbergen op voorsprong

Gramsbergen kwam al snel in de 22e minuut op voorsprong. Bij de eerste snelle aanval ging de vlag omhoog voor buitenspel. Uiteindelijk bij de daaropvolgende aanval negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal. Het was Roy Seinen die Wouter Schuldink in scoringspositie bracht en op zijn schot was keeper Tim Pekkeriet nu wel kansloos. In de 39e minuut had Roy Seinen de voorsprong al kunnen verdubbelen, maar de kopbal was ook weer een prooi voor Pekkeriet. Gramsbergen was in de eerste helft de boven liggende partij en liet zien dat het beter kon dan vorige week in Nieuwleusen.

Schepje boven op

Na rust gooide Den Ham een schepje bovenop. Hierdoor moest Gramsbergen even alle zeilen bij zetten om zo het overzicht te bewaren. Jur kosters stond ook deze middag op de juiste plek en voorkwam de zo gehoopte tegentreffer van Den Ham. Het was Randall van Haast die in de 52e minuut net een teenlengte tekort kwam voor de tegentreffer.

Feest voor Gramsbergen

Na een schitterende steekbal van Roy Seinen zag van der Veen de bal net naast gaan waarbij het Gramsberger publiek al in de startblokken stond om de 2-0 te vieren. In de 57e minuut schiet Roy Seinen, aangegeven door Houtman, net naast. De Ham bleef hopen en hard werken om de gelijkmaker te forceren maar kreeg toch nog de genadeklap in de 84e minuut. Op aangeven van Schuldink komt David Houtman in balbezit op de 16 meter.  Met een fraaie boog verschalkt hij ditmaal wel de keeper van Den Ham en noteert daarmee de bevrijdende 2-0 op het scorebord. Den Ham zet hierna nog aan om de uitslag dragelijker te maken maar het is Jur Kosters die deze keer de nul wel vast weet te houden.

Gramsbergen kan terug kijken op een goede eerste helft en moest hard werken om de wedstrijd in de 2e helft tot een goed einde te brengen. Bij Den Ham ontbreekt het echt niet aan de inzet dat het nog steeds puntloos is. Er zullen vast betere tijden komen.