Fluitsignaal Scoor een Boek!

Woensdagochtend 10 mei verzamelden 108 leerlingen van scholen die meegedaan hebben aan het project ‘Scoor een Boek!’ zich bij sportpark De Boshoek in Hardenberg.

 

Scoor een Boek! is een project dat lezen en sport met elkaar verbindt. Hierbij werkt de Bibliotheek samen met voetbalclub Heracles Almelo. Gedurende 8 weken hebben leerlingen uit groep 5 en/of 6 meegedaan door heel veel boeken te lezen en mee te doen aan sportieve- en leeschallenges, die Heracles elke week aan de scholen stuurde. Op deze manier fungeerden voetballers als rolmodel voor de kinderen. Want zowel lezen als bewegen zijn gezond!

 

Persconferentie met doelman Jobin Jalving

Het project is opgebouwd als een voetbalwedstrijd, met een Warming-up, Rust en een Fluitsignaal. Het eerste onderdeel vond plaats in de klas, en in de rust was er een persconferentie georganiseerd bij de Bibliotheek, waar doelman Robin Jalving van Heracles veel leuke vragen kreeg. De afsluiting werd feestelijk gevierd op het sportpark.

 

Samenwerking met eerstejaarsstudenten Alfa College

Bibliotheek Hardenberg organiseerde dit project en werd voor het Fluitsignaal geweldig ondersteund door eerstejaarsstudenten van het Alfa College, die de opleiding voor Onderwijsassistent volgen. Na een opwarmend dansje konden de spieren los!

 

Penalty schieten met burgemeester Offinga

Burgemeester Offinga deed enthousiast mee aan de openingsdans en verzorgde daarna de echte aftrap door een penalty te schieten! De studenten hadden een spellencircuit bedacht: zo was er bijvoorbeeld een krattenrace, voetbaldart, estafette met afgeschreven boeken en konden kinderen meten met welke snelheid ze een penalty namen. Het was een zeer geslaagd evenement, waarbij het aangename weer ook meehielp. De kinderen kregen na afloop een verfrissend ijsje aangeboden. Er is dankbaar gebruik gemaakt van de mooie accommodatie De Boshoek en de kantine van Tennis en Padel Club Hardenberg.

 

629 Boeken gelezen

De deelnemende scholen uit Hardenberg hebben samen maar liefst 629 boeken gelezen,  een mooi resultaat. In de gemeente Hardenberg hebben 6 scholen meegedaan met Scoor een Boek, en de Bibliotheek en Heracles gaan dit ook voor het volgend schooljaar weer aanbieden. Want lezen en bewegen blijven enorm belangrijk!


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten