Exclusief kijkje bij Concordia Dedemsvaart

Bouwcenter Concordia is met 13 vestingen een begrip voor de vakman. Een van de 13 locaties is te vinden aan de Langewijk in Dedemsvaart. Deze locatie is te klein geworden en de vestiging zal daarom binnenkort gaan verhuizen naar een compleet vernieuwde locatie. NOOS heeft alvast een kijkje mogen nemen op de nieuwe locatie en ook al in het nieuwe gebouw.

In 1904 is Bouwmaterialenhandel H.W. Stegeman begonnen aan de Langewijk in Dedemsvaart. In 1980 is de vestiging overgenomen door Bouwcentrum Concordia. Hierdoor is Concordia in de jaren daarop gegroeid naar een vertrouwde leverancier voor de aannemer, klussenbedrijf, zzp’er in de bouw en de zelfbouwer.

Na de overname van Concordia is er gekozen voor een nieuwe aanbouw van 220 m² showroom met daarachter een magazijn. Het oudste gedeelte is blijven staan en is tot op de dag van vandaag onderdeel van de Bouwshop. Nu, 40 jaar later, is het gebouw zo verouderd dat uitbreiden op de bestaande locatie niet meer haalbaar is. Hierdoor is in december 2020 gekozen voor de bouw van een nieuwe locatie in Dedemsvaart.

Aan de Celsiusstraat, 2 kilometer verder van de oude locatie, is in april 2022 begonnen aan de bouw van het nieuwe pand. Het nieuwe gebouw is 2500 m² groot en valt goed op vanaf de Langewijk, een van de punten die is meegenomen bij het kiezen van een nieuwe locatie. Eind juni dit jaar, voor de bouwvakvakantie, is het dak geplaatst op het nieuwe gebouw.

Het gebouw is verder ook helemaal voorbereid op de toekomst. Zo wordt er binnen uitsluitend gebruik gemaakt van led verlichting en bewegingssensoren en is het gebouw gasloos. Verder komt een grotere bouwshop, showroom, koffiehoek voor klanten en een groot drive-in magazijn. Op het dak van het gebouw komen zonnepanelen. Op het buitenterrein is straks meer ruimte voor een uitgebreider assortiment, kan er beter geladen en gelost worden en komen er meer parkeerplaatsen.

Verhuizing en opening

Wanneer definitief de opening en verhuizing zal plaats vinden is nog niet helemaal duidelijk. “Als alles volgens planning verloopt zijn we vanaf maandag 7 november werkzaam op de nieuwe locatie. We sluiten we het oude pand op vrijdag 4 november om 12.00 uur. Klanten kunnen dan ’s maandags op de nieuwe locatie terecht”, vertelt John Haverkort, vestigingsmanager Concordia Dedemsvaart. Echter moet de officiële opening nog wel even wachten. “Het is nog niet echt een opening, want ook dan moet er nog veel gebeuren, maar we kunnen de klanten al wel helpen. De officiële opening zal pas in 2023 plaatsvinden.”

Het oude terrein van Concordia is verkocht aan een projectontwikkelaar. Op het terrein zal plaats gemaakt worden voor nieuwe woningen. Concrete plannen daarover zijn verder nog niet bekend gemaakt.

Tekst en Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Nieuwe locatie aan Celsiusstraat:
Locatie aan de Langewijk:

Gerelateerde berichten