Een dag vol (kook)activiteiten

Een dag vol (kook)activiteiten in de Bibliotheek. Woensdag 10 mei zijn 30 kinderen fanatiek aan de slag gegaan met twee heerlijke recepten uit het boek van de Zoete Zusjes. ’s Avonds gaf Esther Bergsma een boeiende lezing over Hoogsensitiviteit in de Bibliotheek.

 

Kookworkshop uit het boek van de Zoete Zusjes

Onder de bezielende leiding van twee koks van het Alfacollege hebben de 30 kinderen in de leskeuken twee heerlijke recepten gemaakt van de Zoete Zusjes. Als eerste maakten ze een cheesecake-to-go met vers fruit.

Nadat ze deze lekker opgesmikkeld hadden, begonnen ze aan de tweede gang: een heerlijke Belgische wafel met een Italiaanse twist, een stracciatella-wafel. Een mousse op basis van kwark en vers fruit topte het geheel af.

 

De kinderen waren enthousiast, hebben hard gewerkt en veel geproefd en gesmikkeld. Een workshop die de Bibliotheek Hardenberg, zeker ook gezien de lange wachtlijst, absoluut nog een keer gaat organiseren.

   

Lezing Hoogsensitiviteit door Esther Bergsma

’s Avonds wad de educatieruimte in de Bibliotheek volledig gevuld met geïnteresseerde bezoekers voor de lezing van Esther Bergsma. Esther heeft meerdere boeken geschreven over Hoogsensitiviteit en gaf hierover een lezing. Ze ging onder andere in op de kenmerken die horen bij een Hoogsensitief persoon (HSP) en hoe je daarmee om kunt gaan.

Is HSP een modeverschijnsel of niet? Op basis van het vele wetenschappelijke onderzoek naar dit onderwerp, heeft Esther de deelnemers hierin meegenomen.

Op een interactieve wijze gaf Esther invulling aan deze avond. De aanwezige bezoekers kregen ruime de tijd om vragen stellen en gingen met (her)nieuwde inzichten naar huis. Ook voor deze lezing was een wachtlijst en de Bibliotheek bekijkt of het mogelijk is om een herhaling aan te bieden in het najaar.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten