Een avond vol gedichten, verhalen en muziek

Ria Westerhuis en Cathrien Kats nemen je woensdagavond 1 februari in de Bibliotheek in Dedemsvaart mee in de wereld van verhalen en gedichten. Het is die week, de week van de poëzie.

De verhalen en gedichten worden verteld en voorgedragen in het dialect en in het Nederlands. Dit alles onder begeleiding van Frits van der Zwan op gitaar.

 

Ria Westerhuis

Dichter Ria Westerhuis, geboren in Oud-Avereest, schrijft gedichten, liedteksten en verhalen. Dit doet ze zowel in het Nederlands als in ‘de streektaal van de Reest’ en in het mysterieuze eRWeens. Ze heeft vijf dichtbundels uitgegeven en publiceert in diverse tijdschriften. Ria organiseert en presenteert voordrachtavonden en houdt zich bezig met poëzievertalingen.

 

Cathrien Kats

De Hardenbergse schrijfster Cathrien Kats schreef een boek over de Sallandse legende van de Hongerige Wolf. Het boek bestaat uit twee delen: één in streektaal en één in het Nederlands. Met de streektaal wil ze helpen het Sallands’ in stand te houden. Het plezier voor het spelen met taal brengt ze graag op deze avond naar voren. Voor haar spreken gedichten tot de verbeelding.

 

Meer informatie en aanmelden

Op de website www.bibliotheekhardenberg.nl staat meer informatie en kun je je aanmelden. De avond vol gedichten is woensdag 1 februari in Bibliotheek Dedemsvaart. De aanvang is om 20.00 uur en de inloop start om 19.30 uur.

 

Tekstverwerking: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten