Economisch en psychisch getroffen door corona?


GGD IJsselland doet onderzoek naar het effect  van de coronacrisis op de psychosociale gezondheid van de mensen die in economisch opzicht door de crisis worden getroffen.

Epidemioloog Rilana Wessel van GGD IJsselland vertelt: “Slapeloze nachten door een dalende omzet. Zorgen over het mogelijk kwijtraken van je baan of eindeloos gepieker omdat je geen nieuwe baan kunt vinden. Het zijn zomaar een paar situaties die van toepassing kunnen zijn. We roepen inwoners van de regio IJsselland waarvoor dit geldt op om deel te nemen aan dit onderzoek.”

Resultaten
Met dit onderzoek wil GGD IJsselland meer inzicht krijgen in deze gevolgen van de crisis. Aan de hand daarvan worden er adviezen gegeven aan gemeenten, instanties en professionals over wat er nodig is om de groep mensen die economisch getroffen zijn tijdens en na afloop van de crisis zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Woon je in de regio IJsselland en ben je economisch getroffen door de coronacrisis? Vul dan de vragenlijst in via de website van GGD IJsselland. Je kunt het onderzoek invullen tot en met 31 maart 2021.

Gerelateerde artikelen