Cursus EHBDD in Kulturhuus De Klaampe

First Aid Vroomshoop heeft zaterdag 5 november de cursus Eerste Hulp bij Drank en Drugs (EHBDD) mogen verzorgen in Kulturhus De Klaampe te Westerhaar-Vriezenveensewijk.

De deelnemers aan deze cursus waren EHBO’ers en Beveiligers die de behoefte hadden om beter inzicht te krijgen in hoe te handelen bij Drank en Drugs ongevallen zoals zij die tegenkomen bij de diverse evenementen waar zij ingezet worden. In deze cursus wordt er ondermeer gebruik gemaakt van een koffer met diverse drank en drugs voorbeelden, waarvan de verschillende werkingen wordt uitgelegd. Ook wordt er gebruik gemaakt van simulatiebrillen om de deelnemers een indruk te geven van hoe verschillend de manier van benaderen bij gebruikers van diverse middelen voelt.

 

First Aid Vroomshoop

“Drank en drugs ze zijn er en gaan niet meer weg, laten we er bewust mee omgaan en informatie tot ons nemen omtrent de gevaren en risico’s. Kennis is macht!”, laat de vereniging weten. First Aid wil deze informatie verstrekken, laagdrempelig en feitelijk juist!

 

Beide instructeurs beeldden in de praktijk voorkomende cases uit. Zij zijn ook gecertificeerd zijn als uitbeeldend Slachtoffer Drank en Drugs ongevallen. Zo worden de deelnemers getraind om in situaties die daar om vragen, zo goed mogelijk samen te werken. Uiteraard helemaal bedoeld om het slachtoffer de beste zorg te kunnen geven.

 

Aan het eind van de middag werden alle deelnemers gecertificeerd als Hulpverlener Bij Drank en Drugs ongevallen. Hiermee kunnen deze deelnemers bij de toekomstige evenementen de kennis die ze hebben opgedaan in praktijk brengen.

 

 

Alle deelnemers worden langs deze weg gefeliciteerd door Martin en Wilco, First Aid Vroomshoop.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto: Martin Krikken

Gerelateerde berichten