Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart 70 jaar

Op vrijdag 27 oktober D.V. is het 70 jaar geleden dat het Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart werd opgericht. Vanaf 1953 kende het koor 5 dirigenten, de eerste die benoemd werd was Jan Zwart jr. uit Coevorden deze stond echter niet lang voor het koor in 1954 werd hij vervangen door Bert Kunnen uit Zwolle.

Hij leidde het koor dat gestaag groeide tot 1966. Het hoogtepunt in die tijd van dirigent Kunnen was wel de vierdaagse concertreis in 1961 die het koor maakte naar Davos waar men o.a. een concert gaf voor de patiënten in het Nederlands Sanatorium dat daar in die jaren stond.

Teruglopende ledenaantallen

Nadien liep het ledenaantal van het koor echter drastisch terug en het bestuur overwoog zelfs om in ’65 te gaan stoppen maar men ging toch door. In april 1966 werd er een nieuwe dirigent aangesteld Jan Zwanepol uit Kampen en onder zijn bezielende leiding ging het weer crescendo met koor, er werden in die jaren tal van LP’s en Cd’s opgenomen en concerten gegeven en ook medewerkingen aan radio en televisie-uitzendingen.

Jubileum CD

In 2010 werd de baton overgenomen door Peter Bos uit Dronten, onder zijn leiding werd ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan de jubileum CD, ‘Komt tot het feest’ uitgebracht en werden er in 2013 en 2018 een tweetal meerdaagse concertreizen naar het buitenland georganiseerd met als hoogtepunten concerten in de Dom van Keulen en de Kathedraal van Metz. Sinds februari 2022 staat Asaf onder leiding de jonge enthousiaste dirigent Jorrit Woudt uit Enschede, die geen vreemde is en was voor het koor dat op dit moment uit ruim 70 leden bestaat.

Jubileumconcert

Ter gelegenheid van het 70 jarige bestaan wordt er op zaterdagavond 28 oktober een groot jubileumconcert gegeven in De Antenne Wilhelminastraat 3 te Dedemsvaart met tal van medewerkenden. Judith Sportel – sopraan, Krista van den Esker – fluit, Pascal van de Velde en Matthijs Valkenwoud – trompet, Hendrie Wessels – percussie / slagwerk, Che-Vanno een 5 stemmig strijkersensemble, Johan Bredewout – vleugel en Henk van der Maten – organist, de algehele leiding van deze avond is in handen van dirigent Jorrit Woudt.

Aanvang van het concert is om 19.30 uur. Kaartverkoop de kaarten in de voorverkoop € 12.50, tijdens de openingsuren van De Antenne, boekhandel ‘De Welle’ Julianastraat 36, bij de leden van het koor, en digitaal te bestellen via info@mannenkoorsasaf.nl . Aan de kerkzaal waarvan de deuren om 19.00 uur open gaan € 15.00.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Mannenkoor ASAF

Gerelateerde berichten