Bevrijdingsfestival Overijssel 2024: succes met 135.000 bezoekers

135.000 mensen genoten afgelopen zondag 5 mei van de 32e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Onder een stralende lentezon vierde bezoekers de vrijheid in Park de Wezenlanden.
Met negen podia, meer dan 70 programmaonderdelen en een gevarieerd aanbod van muziek, eten en drinken was er voor ieder wat wils.

Een festival vol muziek, vrijheid en samenzijn

De dag begon met een ontroerend openingsmoment, verzorgd door Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel met Toontje Lager & Bas Treub. Vervolgens barstte het festivalprogramma los met een breed scala aan artiesten, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Suzan & Freek, Chef’Special, Rondé, Sticks en FLEMMING waren slechts enkele van de vele acts die het publiek meesleurden met hun muziek.

Naast de muziek was er op het festivalterrein ook ruimte voor andere activiteiten. Zo konden bezoekers terecht op de vrijheidsmarkt, waar diverse organisaties zich presenteerden met informatie over vrijheid en democratie. Ook voor de kinderen was er van alles te beleven, met theater, spelletjes en workshops.

Een ode aan de vrijheid

Bevrijdingsfestival Overijssel 2024 was een groot succes. Het festival was een ode aan de vrijheid, maar bovenal een dag om samen te vieren en te genieten van elkaars gezelschap. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie.

Alle foto’s zijn hier terug te vinden

Extra details:

  • Het festivalterrein was verdeeld in negen verschillende zones, elk met een eigen sfeer en programmering.
  • Er waren meer dan 700 vrijwilligers actief om het festival te laten slagen.
  • De organisatie streeft ernaar om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. Zo werd er gebruik gemaakt van groene stroom en werden er recyclebare bekers gebruikt.

Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper 

Gerelateerde berichten