Beleef het Historisch Schouwspel in Den Ham op zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december vindt het historisch schouwspel “Rooi’n Jan & Kaal’n Mannes” plaats in Den Ham, een sfeervol grensdorp uit 1826. Het schouwspel werpt een unieke blik op het leven van de armoedige bevolking, de smokkelaars en de pakkendragers die moedig het moerasgebied doorkruisten.

Van 13.00 tot 20.00 uur worden bezoekers ondergedompeld in het historische Den Ham, waar jonge mannen en kinderen het dorp verlieten om ‘luxegoederen’ zoals zout, suiker, cognac en tabak te smokkelen uit wat nu bekend staat als Duitsland. Het schouwspel belicht de uitdagingen en gevaren waarmee de pakkendragers werden geconfronteerd terwijl ze zich verscholen voor veldwachters en de buit verborgen voor commiezen.

De entree voor dit unieke historische evenement bedraagt €7,50 per persoon. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Het schouwspel biedt bezoekers de kans om de geschiedenis van Den Ham te herbeleven en te ervaren hoe het was om een pakkendrager te zijn.

Onze verslaggever van Omroep NOOS zal aanwezig zijn om verslag te doen van dit bijzondere evenement.

Mis dit historische schouwspel niet en dompel uzelf onder in de avonturen van Rooi’n Jan & Kaal’n Mannes en andere moedige pakkendragers van 1826.

Voor meer informatie klik hier

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten