Aynsley Lister in Gashouder Dedemsvaart

Ansley Lister kwam zaterdag 22 oktober naar Dedemsvaart om een optreden te geven in De Gashouder. In een volle Gashouder liet de 45-jarige Lister de aanwezigen genieten van zijn zang en gitaarspel. Lister wordt beschouwd als de beste bluesgitarist uit het Verenigd Koninkrijk en één van de beste ter wereld.

De blues die hij speelt, komt recht uit het hart, met heel veel gevoel en passie. Of hij nu schrijft of het publiek betovert met zijn geweldige liveshows, het is duidelijk dat muziek in zijn DNA zit. En dat was goed te merken zaterdagavond in de Gashouder. Singer/songwriter Aynsley Lister wordt door velen gezien als de beste Britse bluesgitarist en één van de beste ter wereld. Hij verkocht al meer dan 100.000 albums wereldwijd en stond als 18-jarige(!) al in het voorprogramma van niemand minder dan Buddy Guy. Hierna ging het snel toen een platenlabel hem contracteerde en in contact bracht met Jim Gaines, de producer van Stevie Ray Vaughn.

Het begin

Lister begon gitaar te spelen op 8-jarige leeftijd en speelde zijn eerste concert in een barband op 13-jarige leeftijd. Tegen de tijd dat hij 18 was, had hij al in verschillende bands gezeten, hij vormde zijn eigen, die twee albums opnam Messin’ With The Kid (1996) en Pay Attention! (1997). Drie nummers geschreven door Lister, op het tweede album, trokken de aandacht van Ruf Records ‘ eigenaar Thomas Ruf. In 1998 tekenden ze een platencontract en nam Lister zijn eerste grote album op, Aynsley Lister , geproduceerd door Jim GainesDe nummers waren voornamelijk Lister-composities en het album bevatte een gastoptreden van Walter Trout . Het album leidde ertoe dat hij door Europa toerde en werkte met enkele van de huidige topbluesspelers.

Bij de British Blues Awards werd hij zelfs verkozen tot ‘Best Songwriter’ (2014) en in 2015 tot ‘Guitarist of the Year’. Kortom, Lister is een begenadigd bluesmuzikant die je onverdeelde aandacht verdient met zijn weergaloze gitaarspel en sterke teksten!

 

Tekst en foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten