Vogels ontdekken met de boswachter

Ga vogels kijken met de boswachter bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en word een Koppelranger!

Op woensdagmiddag 3 mei van 14.00 tot 15.00 uur houdt Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen van 6 tot 13 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’

 

Vogels kijken

Deze middag ga je met de boswachter kijken en luisteren naar vogels. Je gaat op onderzoek in de Koppeltuinen en directe omgeving, zonder de vogels te verstoren. Om ervoor te zorgen dat er weer jonge vogels bijkomen, moeten zij nesten maken, eieren leggen en uitbroeden. En die jongen moeten worden gevoerd door hun ouders totdat die groot genoeg zijn. Dit gebeurt allemaal in de lente tot het begin van de zomer. Dan is er genoeg te eten voor al die vogels. Elke soort is te herkennen aan zijn verenpakje, zijn vorm en grootte en aan de geluiden die worden gemaakt. Zangvogels zingen de mooiste ‘liedjes’ en spechten roffelen er op los. Andere houden zich liever een beetje verstopt.

 

Je krijgt na afloop een stempel op jouw eigen stempelkaart en dan ben je al een beetje een Koppelranger. Een ouder/begeleider blijft verantwoordelijk voor het toezicht op z’n kind, mag ook mee of in De Koppel blijven, maar dient dan telefonisch bereikbaar te zijn. De kinderen dienen als groepje bij de boswachter te blijven. Zo is er ook meer kans voor iedereen om vogels te spotten. De boswachter neemt een telescoop mee, dat is een superverrekijker.

 

Tip:

Heb je een verrekijker of vogelboekje, neem die dan mee! Draag laarzen of dichte wandelschoenen. Zorg voor kleding die past bij het weer op die dag. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, geef je dan op.

 

Opgave en informatie

Zo snel mogelijk, want woensdag 3 mei van 14.00-15.00 uur is het al zover. De boswachter bij De Koppel aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg.
Bel voor opgave en informatie tel. (0523) 273388 of info@dekoppel.com. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

 

De Koppel

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. In de weekenden is De Koppel geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Ook het Startpunt duurzaam Hardenberg bevindt zich in De Koppel. Daar kan iedereen terecht voor een informatieve expositie en op aanvraag kosteloos advies van een duurzaamheidsgids.

Bij De Koppel bevindt zich ook het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie en op aanvraag kosteloos advies van een duurzaamheidsgids.

 

 

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal

Verspreid over het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten. Vanuit deze Anjerpunten kun je het Vechtdal verkennen en beleven. Elk Anjerpunt vertelt een uniek verhaal. Samen geven zij een totaalbeeld van het Vechtdal met hun verhalen over water, natuur, boeren, landgoederen, historie, duurzaam leven en noaberschap.

Op de locaties is van alles te beleven, binnen en buiten en kun je ontdekken wat het Vechtdal te bieden heeft. Toeristische informatie, exposities, workshops, vergadermogelijkheden, verrukkelijke streekproducten, een lekkere kop koffie of thee, wij verwelkomen je graag. Vanuit de locaties kun je via aantrekkelijke fiets-, wandelroutes en arrangementen het Vechtdal intrekken. Bezoek ze alle vijf!

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Koppel 

Gerelateerde berichten