Oefenen met digitale zorg in de Bibliotheek

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite. En je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

Maar wat als je digitale wegen moeilijk vindt. Het gebruik van smartphones, tablets of computers is niet voor iedereen weggelegd. En is niet voor iedereen even gemakkelijk. Als je hier vragen over hebt of je wilt graag weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal. Maar ook het zoeken naar betrouwbare informatie op internet valt hieronder. Daarom start Bibliotheek Hardenberg met de cursus Digivitaler: oefenen met digitale zorg in de Bibliotheek.

 

Hulp van de Bibliotheek

Met deze minicursus kan de Bibliotheek je hierbij helpen. De cursus Digivitaler is op 10, 17 en 24 mei 2023. Deze wordt gegeven van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Hardenberg. Er wordt duidelijke uitleg gegeven over online gezondheidsomgevingen en digitale zorg. Ook wordt hiermee geoefend.

 

Gratis lessen

De lessen zijn gratis en je hoeft ook geen lid van de bibliotheek te zijn. Het is wek handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de Bibliotheek!

 

Meer informatie en aanmelden

Kijk op de website van de bibliotheek bij activiteiten voor meer informatie over deze en andere cursussen. Hier kun je je ook aanmelden. Niet zo digitaal ingesteld? Bel dan met 0523 – 280 011 / 0523 – 270 271.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten