Aangepaste Vechtdal Rally op 17 juni

De organisatie van de Vechtdal Rally is al weer volop bezig met het organiseren van de bekende groenste rally in het mooie Hardenberg en Ommen. De rally van 2022 kende een aantal problemen. Hier heeft de organisatie op geanticipeerd en een aantal zaken aangepast.

 

Geen vijf maar vier KP’s

Dit jaar staan er vier KP’s op het menu: KP Ommen met 13,75 kilometer, KP Witharen met 13,69 kilometer, KP Brucht met 11,10 kilometer en KP Broeklanden met 8,6 kilometer.

De KP’s Ommen en Witharen zijn bekend van vorig jaar. Deze proeven in Ommen zijn in 2022 voor het eerst verreden en dat is in Ommen en bij de deelnemers goed ontvangen. Vandaar dat deze KP’s ook dit jaar weer op menu staan. Beide KP’s zijn wat aangepast om ze uitdagender te maken. Vooral KP Witharen is heel uitdagend geworden met minder rechte stukken erin. KP Ommen kent een nieuwe start. Deze wordt dit jaar in tegengestelde richting gereden met een aantal nieuwe elementen erin.

De KP Brucht is één van de mooiste KP’s in het Vechtdal. Snel en zeer uitdagend met meer dan voldoende bochtenwerk erin. Broeklanden is de industrieterreinproef van de Vechtdal Rally. In 2022 voor het eerst verreden en de kritieken waren dusdanig positief dat deze KP ook in 2023 terugkomt. Juist deze KP is ook voor het publiek zeer makkelijk toegankelijk.

 

Gratis toegang en goede doelen

Eén van de doelstellingen van de Vechtdal rally is dat de organisatie de omgeving en de rally liefhebbers een gratis evenement kan aanbieden. Dankzij sponsoren is dat ook dit jaar weer gelukt. Alle KP’s en ook het serviceterrein zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Dankzij de sponsoren is het ook weer mogelijk plaatselijke en regionale goede doelen te steunen.

Zo heeft de Vechtdal Rally dit jaar het Ronald McDonaldhuis in Zwolle, de MS Research Stichting en in Ommen De Hazelaar kunnen steunen. De Hazelaar is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ontwikkelingsproblemen en ouderen met een intensieve ondersteuningsvraag, onze steun wordt gebruikt voor het aanleggen van een belevingstuin voor de bewoners.

Drie boekels

In 2023 worden de vier proeven elk drie keer verreden; drie boekels dus, maar nu ook twee keer service. De deelnemers vonden vorig jaar één keer service wat karig, dus dat is aangepast. In totaal worden er meer dan 140 kilometer op snelheid gereden en is er rond de 130 kilometer verbinding.

Verkenning en keuring op vrijdag

Omdat de organisatie de deelnemers voldoende kilometers op snelheid willen kunnen aanbieden, is besloten de verkenning op veler verzoek van de deelnemers te verplaatsen naar vrijdag. Dit geeft de deelnemers en technische ondersteuning veel meer rust op de rally dag. De technische keuring kan indien men dat wenst ook al op vrijdagavond gebeuren. Natuurlijk is er ook op zaterdag gelegenheid om te keuren.

ONRK, NRK en Historische rally

Al met al weer veel om naar uit te kijken. De Vechtdal Rally staat in 2023 weer op de ONRK, NRK en HNRK kalender. De historische rally is één al spektakel met de prachtige rally auto’s van weleer; BMW’s, Audi’s, Opels, maar ook Lancia’s en Porsches zullen van de partij zijn. Dit jaar staat de Peugeot 206 CUP ook weer aan de start in Hardenberg, samen met onder andere de Yaris Cup. In het ONRK zal Hans Weijs zijn titel ook in Hardenberg komen verdedigen. De organisatie hoopt dat de andere toprijders de handschoen zullen opnemen en Hans Weijs partij zullen gaan geven 2023.

Sponsoren

Zonder sponsoren is het organiseren van een rally niet meer mogelijk. Onze dank gaat dan ook uit naar de sponsoren. Kortom 17 juni wordt een onvergetelijke rallydag met hopelijk heel mooi weer. Zet de 17e juni alvast in je agenda, dan hoef je dit GRATIS evenement in Hardenberg en Ommen niet te missen.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Vechtdal Rally

Gerelateerde berichten