Uitkijktoren bij Loozensche Linie in handen gemeente

De gemeente Hardenberg heeft onlangs de uitkijktoren bij de historische Loozensche Linie overgedragen gekregen van Staatsbosbeheer, met als doel deze unieke locatie te behouden voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Na een sluiting van twee jaar is de uitkijktoren toe aan grondig onderhoud voordat deze weer toegankelijk wordt voor het publiek.

Wethouder Werner ten Kate uit zijn tevredenheid over de overeenkomst met Staatsbosbeheer en benadrukt de bijzondere historische waarde van de uitkijktoren, gelegen bij de overblijfselen van de Loozensche Linie, een historisch verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon. De locatie nabij het veerpont over de Vecht maakt het ook aantrekkelijk voor toeristen, en de aanwezigheid van een lift zorgt voor toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit, wat de toren extra speciaal maakt.

Binnenkort worden de noodzakelijke herstel- en onderhoudswerkzaamheden opgestart. Zodra de uitkijktoren weer toegankelijk is voor het publiek, zal de gemeente dit aankondigen, onder andere via omroep NOOS.


______________________________________________________________________________________________________________________________________
Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten