30 vrijwilligers ontvangen hun ‘meedoen-certificaat’

Meedoen certificaat

Op 16 juni kwam Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel op bezoek bij InBeeld. Ongelofelijk trots ontvingen 30 vrijwilligers van het azc hun #Meedoen Certificaat.

Mohammed is 7 maanden in Nederland en in Hardenberg. Hij werd door de gedeputeerde even extra in de schijnwerpers gezet. Hij kwam stilletjes binnen bij Stichting InBeeld. Eind van de dag pakte hij de stofzuiger om mee te helpen schoonmaken. In de afgelopen maanden is hij elke dag vrijwilliger bij InBeeld.

Hij sprak geen woord Nederlands. Maar dat is snel veranderd. ‘Ongelooflijk, zegt De Witte, je kan Nederlands! Mohammed zegt met een grote grijns op zijn gezicht: een beetje, langzaam praten en ik begrijp een beetje. Ik studeer hard.

Dankzij de subsidie #SocialeHypotheek van de provincie heeft de stichting een koelkast, vriezer en afwasmachine kunnen aanschaffen voor de gezamenlijke maaltijden 2 keer per maand. En kan de beneden verdieping opgeknapt worden voor nog meer activiteiten voor jong en oud.

Meer over In Beeld Hardenberg

InBeeld is “de grootste koffiekamer in gemeente Hardenberg”. Bij InBeeld is iedereen welkom, de koffie staat klaar. Een plek voor iedereen en voor iedereen een plek.

InBeeld is gevestigd aan de Voorstraat 35 in Hardenberg.

Kijk ook eens op: InBeeld Hardenberg


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Anne van den Hoek

Gerelateerde berichten