2e editie Rommelerie ‘Johan Clemme’ weer druk bezocht!

De succesvolle tweede editie van de Rommelerie in Mariënberg liet maar weer eens zien waar een kleine straat bijzonder groot in kan zijn! De Johan Clemmestraat barstte afgelopen vrijdagavond 15 september nog net niet uit haar voegen. Bijna had de gemeente Hardenberg de straat weer op de schop moeten nemen.

Wat een ‘bulte’ gezelligheid. Alleen maar vrolijk en lachende gezichten. Het weekend had zich geen betere start kunnen wensen.

De Rommelerie, het nieuwe concept, wat voortborduurt op ruim dertig jaar rommelmarkt in de Johan Clemmestraat heeft haar bestaansrecht inmiddels bewezen. Alle bewoners zetten hun beste beentjes voor. Lange rijen voor de oliebollen, die waren niet aan te slepen. Mooie krenten in de pap.

Maar ook bij de pannenkoeken was het druk, net als bij de broodjes hamburgers, frikandel en/of beenham van de barbecue. De bami en nasi van Mevrouw de Boer gingen er ook in als Gods woord in een ouderling. Heel Mariënberg en ver daarbuiten leek wel leeg te stromen in de Johan Clemmestraat.

Diverse ondernemers presenteerden zich aan het talrijke publiek maar ook tig kinderen brachten op kleedjes haar waren aan de man cg. vrouw. Het was gezellig en het bleef gezellig. Op het leuk aangeklede plein aan het eind van de straat klonterde iedereen samen.

Een koude pretkegel in de hand en luisteren naar de leuke live-band The Roots die fijn in het gehoor liggende muziek ten gehore bracht! Natuurlijk speelde het mooie weer een grote rol maar ook de saamhorigheid van de bewoners.
Samen de schouders er onder, met en voor elkaar. Een stukje onvervalst Noaberschap! Op het eind van de avond was zo’n beetje alles uitverkocht, gelukkig bracht de winkel van Sietse uitkomst om de geslonken voorraad tijdig aan te vullen.

Toen The Roots de laatste klanken uit de boxen hadden laten klinken was ook alles echt op. Geen biertje meer te verkrijgen laat staan een oliebol. Hoe mooi wil je het hebben….? Het bleef nog lang gezellig in het leukste straatje van Mariënberg, in ieder geval 1x in het jaar. De organisatie kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagde 2e editie van de Rommelerie. Volgend jaar rond dezelfde periode editie nummer 3, dat kan niet anders!


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: De Rommelerie

Gerelateerde berichten