Wild West Adventure sluit deuren in Attractiepark Slagharen

De dark water ride van Attractie en Vakantiepark Slagharen ‘Wild West Adventure’ sluit de deuren vanwege een transformatie. Op zondag 6 november zal de attractie tot 16.00 geopend zijn voor publiek. Abonnementhouders krijgen een unieke kans om het aller laatste ritje te mogen maken. Na de winterperiode zal de attractie in een vernieuwde stijl terug komen.

Attractiepark Slagharen stuurde op donderdag 27 oktober om 9.44 uur een mail naar abonnementhouders. “Het doek valt voor Wild West Adventure”, valt in de mail te lezen. “Op zondag 6 november nemen wij afscheid van de Wild West Adventure. Na 22 jaar komt er een einde aan de boottocht zoals velen van jullie hem kennen.”

De dark water ride is geopend in 2000 en staat in het noordelijke deel van het park. De attractie valt meteen op door de grote koepel waar het in bevindt in de buurt van lanceerachtbaan Gold Rush en het American Circus Theater. Tijdens het betreden van de attractie stap je in een bootje en vaar je door een 6 minuten lang durende rivier. Tijdens de rit kom je langs verschillende scènes vanuit het Wild Western thema. Voornamelijk bestaat het decor uit rotsen en wordt er gebruik gemaakt van water- en vuureffecten.

Wat precies de plannen zijn voor de transformatie is niet bekend. Wel kunnen abonnementhouders zich opgeven om kans te maken op het allerlaatste ritje op zondag 6 november. De attractie zal die dag tot 16.00 uur open zijn voor publiek. In een promotievideo van De Red Bandits, de boevenbende van Slagharen, wordt wel gesproken over dynamiet. Of dat een directe verwijzing is naar een mogelijk nieuw thema is niet bekend. Daarnaast wordt er ook gesproken over dat de Wild West Adventure niet meer te herkennen zal zijn. “Geniet ervan, zo lang het nog kan”, valt te horen in de video.

 

Bekijk de promotievideo hieronder:


Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Foto: Attractiepark Slagharen

Gerelateerde berichten