Nederlandse Komedie komt naar Overijssel

Een nieuwe Nederlandse Komedie komt naar Overijssel. Na de avonturen van Herrie Neemt de Benen zal Jon komend seizoen te zien zijn als Harrie Vermeulen in de nieuwe komedie Zo Vader Zo Zoon. Dit gierende familiefeest is vanaf 7 december te bewonderen in verschillende theaters in onder andere Zwolle, Hardenberg en Almelo.

Na Harrie neemt de benen is het tijd voor een gloednieuw avontuur van Jon van Eerds alter ego Harrie Vermeulen. Samen met Joey Schalker, Nandi van Beurden, Arie Cupé en Suzanna Pleiter zijn ze vanaf 7 december op diverse theaters te bewonderen in Overijssel. Zo Vader Zo Zoon is een hilarische familiekomedie over liefde, vriendschap en intriges.

Speeldata
07-dec-22 20:15 uur Kampen Stadsgehoorzaal Kampen
13-dec-22 20:15 uur Hardenberg Theater De Voorveghter
14-dec-22 20:00 uur Zwolle Schouwburg Odeon
28-jan-23 20:00 uur Almelo Theaterhotel Almelo
09-feb-23 20:00 uur Deventer Deventer Schouwburg
28-feb-23 20:00 uur Steenwijk Rabo Theater De Meenthe
Het verhaal

Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar hoe slim en geslaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse (Nandi van Beurden) is vastbesloten Junior (Joey Schalker) aan de haak te slaan. En daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een dating site voor ouderen om hem aan een oud besje te haken.

Maar, Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Hij laat zich niet zomaar uit het lood slaan. Bovendien heeft hij een veel betere, en vooral lievere vrouw (Suzanna Pleiter) voor zijn zoon op het oog. En dus bedenkt hij een ingenieus plan om de heks in één klap te lozen én tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Hiervoor roept hij de hulp in van een oude, vertrouwde vriend (Arie Cupé). De twee mannen stellen alles in het werk om de verfoeide feeks flink te laten blunderen. Een klein duwtje in de goede richting van de lieftallige schone die ze hebben geselecteerd en alles komt vast wel goed;

Maar die route blijkt niet zonder heel wat drempels, hordes, stoplichten, hefbomen en andere obstakels. Zeker niet als zoonlief ook nog een aardige duit in het zakje doet!

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Foto: Theater.nl

Gerelateerde berichten