Gemeente Hardenberg Zegt Nee Tegen Geweld Tegen Vrouwen

Vanaf 25 november zal het gemeentehuis in Hardenberg in het oranje kleuren, omdat de gemeente stelling neemt tegen geweld tegen vrouwen en zich aansluit bij de internationale campagne Orange the World.

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt jaarlijks plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen vormen de 16 Dagen van Actie. Gebouwen en objecten worden in deze periode wereldwijd in meer dan 100 landen in het oranje verlicht.

Vlag Orange the World
Op vrijdagochtend 24 november hesen raadslid Mariëlle Giethoorn en Gert Luisman de Orange the World vlag bij het gemeentehuis, waarmee de Orange the World-campagne officieel van start ging in Hardenberg.

Opening
Op zaterdag 25 november om 12.00 uur vindt de opening van Orange World plaats bij de social sofa op het Badhuisplein (parkeerplaats bij Theater de Voorvechter) met toespraken en muziek.

“Dit jaar ondersteunen we opnieuw deze campagne van “Orange the Wold” aldus de gemeente Hardenberg, die zich krachtig inzet om geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd uit te bannen. Geweld tegen vrouwen en meisjes komt overal ter wereld voor, in zowel grotere als kleinere gemeenschappen, en in alle lagen van de bevolking. Het afgelopen jaar hebben we in Nederland verschillende intense voorbeelden gezien van hoe diepgeworteld geweld tegen vrouwen in onze samenleving is.”

Zelf Vlag Bestellen?
Het is ook mogelijk om zelf een Orange the World vlag te bestellen, zodat heel Nederland overdag oranje kleurt. Bestellen kan via de speciale webpagina. Alle vlaggen staan overzichtelijk op één pagina. Met jouw bestelling draag je bij aan het Orange Trust Fund to End Violence against Women van UN Women, het enige wereldwijde fonds dat zich inzet voor de bestrijding van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten