Kerstmarkt in het Overijsselse Gramsbergen

Het einde van het jaar is weer in zicht. Met kerst op de agenda zijn er vooraf weer vele kerstmarkten te bezoeken, zoals in Gramsbergen. Met ruim vijftig standhouders is er genoeg te doen.

Gramsbergen houdt in het pittoreske centrum weer een kerstmarkt. Vijftig standhouders uit het centrum van Gramsbergen doen mee aan de markt. In de sfeervolle smalle straten en steegjes is het woensdag 7 december tussen 16.00 en 21.00 uur heerlijk struinen langs de kramen.

Aanbod

De standhouders hebben ieder weer een uniek aanbod. Van kerstbomen en -ballen, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, mutsen en
handschoenen tot accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo zijn er winterse gerechten zoals erwtensoep, oliebollen, bratwurst en winterse dranken zoals warme chocolademelk en glühwein.

Kerstman

Naast dat het evenement een echte publiekstrekker is geworden, zijn de inwoners van het Vechtdal en daarbuiten niet de enige bezoekers. Zo komt de Kerstman ook langs en kunnen de op school uitgedeelde kleurplaten bij hem worden ingeleverd. Naast de kerstman is er ook aan de muziekliefhebbers gedacht. Zo zijn er verschillende muzikale optredens zoals van het unieke Groot Gramsberger Kerstmannen Koor met ruim 50 zingende Kerstmannen, de jeugdorkesten van Harmonie Crescendo/KNA en Fanfare Soli Deo Gloria uit Ane, popkoor Canta Libre, Zus & Zo en dans en acrogym van Gymnastiek-vereniging Gramsbergen.

Kerststallen

In het museum Infocentrum Vechtdal is een verzameling kerststallen te zien en de leden van fotoclub Fotogram exposeren er. Blikvanger in het centrum is een door Stichting ProGram geplaatste ruim tien meter hoge kerstboom, dit jaar voorzien van verlichting en sterren.

Om 20.30 uur is op het Meiboomplein de trekking van de decemberactie van EMM/MOG met vele mooie prijzen.
Meer informatie? Neem dan een kijkje op: www.gramsbergen.nl/evenementen

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Foto: ProGram

Gerelateerde berichten