Waterdiertjes zoeken

In de zomervakantie organiseren het IVN en De Koppel op woensdagochtend 23 augustus het altijd spannende waterdiertjes vangen en bekijken. De activiteit is met name leuk voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar.

Het vangen gebeurt in groepjes onder leiding van Marlis Hoek en Ineke Rood. De kinderen krijgen een schepnetje en een teiltje. Met behulp van een zoekkaart worden vervolgens de namen van de diertjes opgezocht. Momenteel zit er niet heel veel in het water, maar met een beetje geluk tref je stekelbaarsjes en schaatsenrijdertjes aan.

Vanzelfsprekend worden de diertjes even later weer losgelaten. Ook onderzoeken de kinderen het water en kijken ze naar de kwaliteit. Geef je wel op, want vol is vol. Tijd: van 10.00 tot 11.00 uur.

Voor informatie en opgave tel. 0523 273388.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website www.dekoppel.com.
Daar bevindt zich ook het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie en op aanvraag kosteloos advies van een energiecoach.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten