Maak kennis met techniek tijdens de ZomerTech Week van Fablab Hardenberg

In de eerste week van de zomervakantie (24 t/m 28 juli) kunnen basisschoolleerlingen van 10 t/m 12 jaar kennis maken met verschillende soorten techniek. FabLab Hardenberg organiseert dan een ZomerTech Week, en dit is dé kans voor de leerlingen om meer te leren over en te doen met techniek!

Programma FabLab ZomerTech Week

Tijdens de FabLab ZomerTech Week worden een tweetal technische bedrijven bezocht voor een rondleiding. Bij Drabo Hardenberg BV maken we kennis met technisch hoogwaardige metaalbewerking en Schurter Electronics BV neemt ons mee in de wereld van hightech electronica. In natuuractiviteitencentrum De Koppel volgen de kinderen een workshop met als thema ‘Plastic Soep’. Hierbij draait alles om vervuiling door plastic en de gevolgen daarvan op duurzaamheid. In het programma zit ook een outdoor-activiteit voor de ontspanning. Én…. natuurlijk vinden er in het FabLab diverse technische workshops plaats, waarbij de kinderen met behulp van hightech apparatuur leuke gadgets maken. Na dit gevarieerde programma wordt de FabLab ZomerTech Week op vrijdag 28 juli afgesloten met een afscheidscadeau voor iedere deelnemer, aangeboden door Boekhandel Heijink.

Meer informatie en aanmelden

De FabLab ZomerTech Week (24 t/m 28 juli) is dagelijks van 9.00 – 16.30 uur. Het programma begint en eindigt iedere dag in het FabLab, Parkweg 1A5, 7772 XP Hardenberg (bij Bibliotheek Hardenberg). Voor de lunch, drinken en versnaperingen wordt gezorgd. Wel is het belangrijk dat de kinderen op de fiets komen. Daarnaast is opgave voor de FabLab ZomerTech Week noodzakelijk op www.fablabhardenberg.nl


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Fablab

Gerelateerde berichten