NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Reestdal FunrunBALKBRUG - Het duurt nog een aantal weken en dan vindt de Reestdal Fun Run weer plaats in Balkbrug. Zaterdag 31 augustus is het zover.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Wanneer u de hond in de bossen rondom Balkbrug uitlaat, ziet u al de nodige touwen en balken hangen. De inschrijving voorloopt voorspoedig, want bijna negentig procent van de kaarten is al verkocht.

Naast de standaard categorieën zoals wedstrijdlopers en ouder-kind, is er dit jaar ook de officiële G-Run. Mocht het voor iemand niet mogelijk zijn vanwege een handicap aan een reguliere run mee te doen, dan is de Fun Run daar nu geschikt voor. Dit kan al vanaf 3 kilometer.

Grootste verandering ten opzichte van vorige jaren is de start en finish, welke dit jaar op de parkeerplaats van sportpark de Balk is. Van daar uit worden de bossen rond het Heuveltjesbosbad bezocht, evenals campings Het Reestdal en Si-Es-An. Uiteraard wordt er nog even geklommen op de survivalbaan van Reestdal Outdoor. Ook een frisse duik in het zwembad ontbreekt natuurlijk niet.

Mocht u nog mee willen doen, kijk dan even op de website van Reestdal Outdoor. Lijkt het u leuk om bij een obstakel te staan als vrijwilliger of op een andere manier te helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom even langs bij Reestdal Outdoor. Wees er snel bij. 'Je kunt je nog tot 24 augustus opgeven, maar wij verwachten dat het eerder vol zit', aldus organisator Patrick Bloemberg.

DEDEMSVAART - Op donderdag 23 mei is in de Antenne in Dedemsvaart de 3de zitting gespeeld van de door de Avereester Bridge Club georganiseerde zomeravondbridgesessies.

Hieronder volgen de uitslagen;:

Lijn A:

 1. Geziena en Wessel Spoelder 59.17 %
 2. Joke en Herman Mensink 56.67 %
 3. Corrie Niks en Jenny Stolte 52.92 5

Lijn B:

 1.  Janny Kuiper en Truus Olsman 59.72 %
 2. Ge en Henk Kelder 59.72 %
 3. Anneke Assen en Riet Tromp 56.25 %

 

HARDENBERG - BMX-er Niek Kimmann heeft een plek gekregen op de Hardenbergse Walk of Fame.

De Walk of Fame is een eerbetoon aan Nederlandse topsporters. Kimmann heeft voorafgaand aan de start van de Hardenbergse City-run zijn eigen tegel onthuld.

“Wat de onthulling van vandaag extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een tegel voor een jonge topsporter die ook nog eens geboren werd in onze gemeente. Niek is enorm gepassioneerd en gemotiveerd voor zijn sport. In combinatie met de vele topprestaties die hij al heeft geleverd is deze tegel voor Niek op de Walk of Fame echt meer dan verdiend!”, aldus wethouder sport Martijn Breukelman.

BMX-en
De in Lutten geboren Niek Kimmann begon op 5-jarige leeftijd met BMX-en bij FCC de Vaart in Dedemsvaart. Inmiddels presteert hij al heel wat jaren op topniveau en heeft hij diverse titels op zijn naam staan. Zo behaalde Kimmann de Wereldtitel in 2015, werd hij 5e op de Olympische Spelen in 2016 en was hij winnaar in het Wereldbekerklassement in 2018. Onlangs heeft hij goud gewonnen bij de Wereldbekerwedstrijden in Papendal, waardoor hij weer aan kop gaat in het algemeen klassement.

Walk of Fame
De Hardenbergse Walk of Fame is een eerbetoon aan topsporters. De gemeente Hardenberg en atletiekvereniging Spurt ’88 zijn hier in 2007 mee begonnen. Jaarlijks komt er een tegel bij die door de sport(st)er zelf wordt onthuld. Elke tegel staat voor een topsportprestatie. De tegels liggen langs de Vecht in het centrum van Hardenberg. Er liggen tegels van onder andere Sanne Wevers (turnen), Ilse Paulis (roeien) en Maaike Head (schaatsen/roeien) en Arnoud Nijhuis (wielrennen).

DEDEMSVAART - In de zomer organiseert de Avereester Bridge Club een serie bridgeavonden onder de noemer zomeravondbridge in De Antenne aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart.

Afgelopen donderdag werd de 2de zitting van deze serie gespeeld, met de volgende resultaten:

A lijn:

 1. Tini en Henk Pit 58,85 %
 2. Berthine en Anne nieuwaal 55,73 %
 3. Klaas van den Beukel en Dini den Hollander 53,13 %

B lijn:

 1. Eljen Osse en Frits Voorman 57,08 %
 2. Thea en Nico Plat 55,00 %
 3. Hanneke van Dijk  en Evelien Krol 54,17 %

image001HARDENBERG - Op 15 juni is het zover, dan gaat de 15e editie van de Vechtdal Rally van start in Hardenberg. De Vechtdal Rally is 1 van de 7 Rally’s in Nederland die meetellen voor het Nederlands kampioenschap en ook Internationale rijders melden zich vaak in Hardenberg.

De Vechtdal Rally staat bekend om zijn compactheid, alles wordt in 1 dag gedaan. In de ochtend krijgen de equipes de kans om de klassements proeven te verkennen welke in de middag op snelheid verreden worden en worden de auto’s gekeurd. Tijdens dit verkennen dienen de deelnemers zich overigens strikt te houden aan de geldende verkeersregels en hier wordt op gecontroleerd.

In de middag worden 3 klassements proeven verreden; te weten Holtheme, Radewijk en Brucht. De proeven worden meerdere keren verreden. De wegen rondom zijn voor de veiligheid afgesloten en de organisatie is de aanwonenden weer zeer erkentelijk dat wij te gast mogen zijn op “hun” wegen.

De deelnemers komen graag naar Hardenberg, het evenement is compact, de proeven zijn door de mooie omgeving niet alleen mooi maar ook uitdagend en velen knopen er een weekeindje Hardenberg aan vast of komen later met het gezin nog eens terug, fijn voor onze lokale economie. Ook de Vechtdal Rally zet Hardenberg nationaal en internationaal op de kaart.

Groen karakter
Voor het eerst zal de organisatie de tijdens de rally door de teams uitgestoten CO2 compenseren. Hiertoe wordt via het Fair Climate Fund een project in de derde wereld gesteund. Dit project in Chik Ballapur India voorziet in een biogas installatie voor de mensen daar. Organisch afval (vooral koeienpoep) wordt in een ondergrondse unit vergist waardoor biogas ontstaat om dagelijks op te koken. Hierdoor is er geen schadelijke rook binnenshuis meer waardoor minder mensen sterven aan rookvergiftiging, wordt organisch afval opgeruimd en wordt veel minder hout gekapt, met dit project snijdt het mes dus echt aan meerdere kanten.

Ook zijn er plannen om de wegen aan de proeven te adopteren en schoon te houden van vuil, dit wil de organisatie graag samen gaan doen met de lagere scholen in de gemeente Hardenberg om de kinderen zo spelenderwijs te leren rommel in de natuur tegen te gaan.

3 Rally’s
De organisatie verwacht dit jaar een sterk rijdersveld met zeker ook een aantal R 5 auto’s. Er worden in totaal 3 Rally’s verreden; de gewone rally met de snelle R 5 auto’s, de Historic Rally met schitterende oude Rally auto’s, die overigens wel aan alle gestelde milieueisen voldoen, zo is een katalysator verplicht op deze auto’s. In de Historic Rally zullen B Ascona’s, Ford Escort’s MK1 en Audi Urquatro’s deelnemen en ook deze auto’s gaan op snelheid het parcours over. Als laatste is er de short rally, deze auto’s rijden minder proeven en zijn dus eerder klaar.

De start van de rally is om 13.00 uur op het terrein van Prima Equipment aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg. Er is hier voor het publiek voldoende gratis parkeerruimte en het serviceterrein is gratis toegankelijk. Ook alle klassements proeven zijn bij de Vechtdal Rally gratis toegankelijk voor het publiek want de organisatie wil dat iedereen kan genieten van dit unieke spektakel.

Op de site van de Rally www.vechtdalrally.nl is alle info over de rally te vinden.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn