NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

SV Dedemsvaart VKW 2DEDEMSVAART - Vol verwachting keken de supporters uit naar het eerste thuisduel van SV Dedemsvaart in de tweede klasse.

Onder die supporters waren ook twee oud-trainers van SV Dedemsvaart, te weten Geert Lanjouw en Frits Stappenbelt. In de rust ontvingen zij een exemplaar van de nieuwe presentatiegids van de plaatselijke trots. Helaas was de ook uitgenodigde oud trainer Sip Bloemberg verhinderd.

Vorige week werd bij Raptim in Coevorden de volle winst gepakt en nu was VKW (Vlugheid Kracht Westerbork) de tegenstander. De gasten – vorig seizoen nog actief in de eerste klasse – gingen eigenlijk in het eerste deel van de wedstrijd al door de knieën voor de het team van trainer Arnoud Rouwenhorst en zijn assistent Vincent Koopman getoonde vlugheid en de kracht.

 

Na de goede eerste helft kwam Dedemsvaart niet goed uit de kleedkamer. In de 47e minuut scoorde Anjo Willems de aansluitingstreffer, 4-1. Tien minuten later scoorde Dedemsvaart weer vanuit de omschakeling. De voor Dennis van Faassen het in het veld gekomen Ben Gerritsen werd de diepte ingestuurd die de bal panklaar legde v

SV Dedemsvaart VKW 4In de 5e minuut werd de score geopend door Dennis van Faassen die een bekeken passje van Jim Veltmaat doeltreffend afrondde, 1-0. Na die openingstreffer zette VKW meer druk op de defensie van Dedemsvaart, maar die bleef fier overeind. Na een forse tackle op Roy Hutter kreeg Danny Kuiper in de 25e minuut de gele kaart voorgehouden door scheidsrechter A. Alkema. Kuiper raakte niet van de leg door die kaart en scoorde drie minuten later de tweede Dedemsvaartse treffer. Binnen de zestien ontving hij de bal van Veltmaat die hij vervolgens bekwaam afschermde. Hij draaide bij zijn tegenstander weg en schoot de bal in de verre hoek, 2-0.

Vier minuten later was het opnieuw raak. Uit een snelle counter kwam de bal bij Kuiper die op fraaie wijze doelman Martijn Mulder kansloos liet, 3-0. Daarmee was de koek nog niet op. Vlak voor rust veroverde Kuiper de bal waarna hij Noah Schuurman op maat bediende. Met een mooie schuiver liet laatstgenoemde de 4-0 aantekenen en leek er geen vuiltje meer aan de lucht.

oor Kuiper, 5-1. Hierna ging het wat minder vlug en krachtig bij de thuisclub. VKW zette meer druk, maar de defensie gaf vooralsnog geen krimp.SV Dedemsvaart VKW 5

Twintig minuten voor tijd kwam Mark de Boer voor Danny Kuiper en vijf minuten later werd Dennis Eggen vervangen door Ruben Klinkenberg. Na ruim twee jaar maakte Klinkenberg zijn rentree in het eerste elftal. In de minuten daarna ontsnapte Dedemsvaart meerdere malen aan een tegengoal. VKW kreeg veel kansen, maar ging daar slordig mee om. Ook verrichtte doelman Daan Zwinselman enkele fraaie reddingen.

In de 82e minuut raakte Bernard van de Bent geblesseerd bij een actie. Die actie leverde hem een kaart op, maar erger was dat hij geblesseerd uit moest vallen en Dedemsvaart in de slotfase met tien man verder moest. VKW verhoogde de druk en kwam door doelpunten van Anjo Willems en Robert Veen nog akelig dichtbij, 5-3. Gelukkig floot de scheidsrechter niet lang daarna voor het einde.

Twee duels in de tweede klasse en zes punten. Echt een droomstart voor SV

VechtraceGRAMSBERGEN - Op 30 september 2017 heeft de 26ste Internationale Vechtrace plaats gevonden.

95 boten hadden zich ingeschreven en ruim 120 roeiers gingen in de stromende regen over de finish. De snelste tijd (18:24) werd neergezet door Jos Luttjeboer en Martijn Dresscher in de dubbel-twee van de Hunze (Groningen). Het is de vraag of zij volgend jaar weer de snelste tijd gaan neerzetten want de vijftienjarige Idwêr Doldersum en Niels Elshove (zie foto) roeiden in hun dubbel-twee de afstand van 5 kilometer in 20:06.

Idwêr Doldersum en Niels ElshoveOndanks het slechte weer was het een geweldige wedstrijd. De nieuwe meander bij de grens in Duitsland vormde een uitdaging. Roeiers waren het er over eens dat deze extra bocht niet eenvoudig is door het ontbreken van oriëntatie punten – essentieel voor de roeiers omdat zij voortdurend om moeten kijken om hun koers te bepalen.

Dit jaar is voor het eerst de 'Vrienden van de Vechtrace Medaille' uitgereikt. Een onderscheiding voor roeiers en roeisters die een lange staat van dienst hebben bij de Internationale Vechtrace en voor mensen, die zich in de afgelopen jaren op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de organisatie deze race.

De onderscheiding werd dit jaar o.a. uitgereikt aan Koos Bauman, al meer dan 20 jaar Hoofd Kamprechter bij de Vechtrace en aan Jaap Dorsman (Zwolsche Roei en Zeil Vereniging) die voor de 18de keer meer roeide.

HARDENBERG - Ruim 600 judoka’s hebben zich ingeschreven voor het oktober judotoernooi van BSV Anbergen afd. Hardenberg.

Maar liefst 65 sportscholen en verenigingen uit vooral Noord-, Midden- en Oost-Nederland doen mee aan het hierboven genoemde evenement, waaronder een groot aantal wedstrijdjudoka’s van zeer bekende sportscholen en verenigingen.

Het toernooi wordt georganiseerd in het jubileumjaar van de vereniging. De afdeling Hardenberg van BSV Anbergen werd officieel opgericht in 1992. Dhr. Gerard Anbergen was als trainer een man van het eerste uur.

Grote successen bleven niet uit. Yvonne Odink uit Hardenberg werd zelfs Nationaal Judokampioen. Omdat het toernooi plaatsvindt in het jubileumjaar heeft wethouder Prinsse toegezegd het toernooi te willen openen. Het belooft een sterk toernooi te worden gezien het niveau van de judoka’s van de ingeschreven clubs.

De ruim 85 vrijwilligers, waaronder een 35 tal scheidsrechters van de Judo Bond Nederland en de afdeling EHBO van het Rode kruis Hardenberg, zullen hun uiterste best doen er weer een geslaagd toernooi van te maken. Het parkeren rond de “Beek” zal enige problemen geven, er worden verkeersregelaars ingezet om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Omdat het een jubileumjaar is, is er dit jaar veel aandacht besteed aan het prijzenarsenaal. Ook is er een voor alle judoka’s een passende herinnering aan het toernooi en worden de eigen vrijwilligers beloond met een buffet na afloop, bovendien krijgen alle vrijwilligers en scheidsrechters ook nog een presentje na afloop uitgereikt.

Het toernooi begint aanstaande zaterdag voor de toeschouwers om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

HARDENBERG - Om zoveel mogelijk geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden om eens deel te nemen aan een damwedstrijd, organiseert HDC-Hardenberg vanaf 16 oktober een open competitie.

De AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg is inmiddels een maand onderweg. Deze competitie wordt vervolgd tot en met april 2018.

Daarnaast organiseert Damclub Hardenberg een competitie, die gehouden wordt op de derde maandag van de maanden oktober tot en met april 2018. Deze wedstrijden zijn speciaal bedoeld voor dié damliefhebbers, die niet een heel seizoen kunnen meespelen in de huidige damcompetitie, of voor overige belangstellenden.

Gedurende zeven maanden (oktober t.e.m. april) wordt dan een open competitie gespeeld, waarbij telkens op de derde maandagavond gespeeld wordt. Deze competitie staat helemaal op zichzelf, en er worden dan twee partijen op één avond gespeeld, met een bedenktijd van drie kwartier per speler per partij. Een partij kan dus maximaal anderhalf uur duren, waarna een korte pauze volgt, met daarna de tweede partij. Uiterlijk om 22.45 uur zijn dan alle partijen afgelopen.

De data van de wedstrijden zijn: 16 oktober; 20 november; 18 december; 22 januari; 19 februari; 19 maart en 16 april. (= 7 avonden). De wedstrijden worden gespeeld in ontmoetingscentrum “De Esch”, bij de Hessenwegkerk, Hessenweg 47 in Heemse. Aanvang van de wedstrijden is om 19.30 uur, en het inschrijfgeld bedraagt € 10,-- per persoon.

Hebt u interesse, of wilt u meer weten, neem dan contact op met één van onderstaande personen. J.Huisman, tel. 0523-231921. H. Veltink tel. 0523-262781. E. Reiling, tel. 0523-638202 of 06-53 18 45 08.

HARDENBERG - In de vierde ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg, werd afgelopen maandag weer een aantal partijen voor de onderlinge competitie gespeeld.

Vader Gerben Overweg nam het op tegen zoon Herjan, dus dat beloofde de nodige spanning. Het werd ook een spannende aangelegenheid, waarin beide spelers voor de winst gingen. In een acht-om-acht stand ging Herjan echter in de fout en kreeg Gerben een doorbraak. Daarna capituleerde zijn zoon.

Jan Huisman had het traditioneel lastig tegen Tony Gerritsen, die een schijf vóór kwam, maar Huisman kon de achterstand snel weer goedmaken. Toen Gerritsen foutief één van zijn basisschijven opspeelde, kwam Huisman in het voordeel. Na schijfwinst realiseerde hij later ook partijwinst.

Egbert Reiling kwam tweemaal in actie. In de partij tegen Evert Rolleman won hij al vroeg materiaal, waardoor Rolleman in het nadeel kwam en verloor. In zijn tweede partij speelde Reiling tegen Tony Gerritsen, en ook dit treffen wist hij in zijn voordeel te beslissen, waardoor hij opklom naar de 2e plaats.

Tenslotte bleef ook koploper Mans Veltink aan de goede kant van de score. In zijn partij tegen Evert Rolleman kreeg hij zoveel voordeel, dat er al spoedig donkere wolken boven de witte stelling kwamen. Dat kwam Rolleman niet meer te boven en hij moest zich gewonnen geven.

Stand na de vierde ronde:

  1. Veltink 4-10
  2. Reiling 3-9
  3. Huisman 3-7
  4. G. Overweg 2-4

Op maandag 2 oktober wordt de 5e ronde gespeeld.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-17:59
Sportradio
18:00-19:59
De Radioshow
20:00-20:59
Soulution
21:00-22:59
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-stop

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter