NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DEDEMSVAART - Zoals elke donderdagavond werd er ook de laatste dag van januari in 2019 weer gebridged in de Antenne in Dedemsvaart. 

De uitslagen van deze 3de zitting van de 5de ronde is als volgt:

A lijn:

  1. Jenny & Gert Wassing 58,60 %
  2. >Liny van der Meche & Adri Flohil 57,42%
  3. Krystyna Merkx & Klaas van den Beukel 56,84 %

B Lijn:

  1. Hanneke van Dijk & Maartje Gort 62,50 %
  2. Hennie Jonkers & Eljen Osse 55,00 %
  3. Anna Adema & Corrie Kappert 52,92 %

C Lijn:

  1. Berthine & Anne Nieuwaal 77,60 %
  2. Ria Bruggeman & Jannes Wolthuis 63,02 %
  3. 3 Erik & Klaas Poolman 60,42 %

Afbeelding HHC RookvrijHARDENBERG - Vanaf 9 februari zal HHC Hardenberg een rookvrije vereniging zijn. Vanaf die datum mag er niet meer gerookt worden op en rondom de velden van HHC Hardenberg.

Veel clubs in de regio hebben al een gedeeltelijk rookvrije zaterdag. HHC Hardenberg kiest er nu voor om alle dagen van de week een rookvrije sportomgeving in te stellen. Voorzitter Bert Beun geeft aan dat “als je hiervoor kiest, dan kun je het beter meteen goed doen.”

Om duidelijk te maken dat er niet gerookt mag worden op en om de velden worden er borden gehangen aan de velden en ook middels spandoeken wordt er op geattendeerd. “We gaan geen politieagent spelen en actief controleren. We verwachten van onze leden dat ze elkaar erop aanspreken en dat het op deze manier gemeengoed wordt om niet te roken op onze voetbalvereniging”, aldus Bert Beun.

Door een volledig rookvrije Boshoek in te stellen loopt HHC Hardenberg voorop om te zorgen voor een rookvrije generatie. Leden van de club hebben in het najaar via een online poll massaal voor een rookvrije Boshoek gestemd. Op het sportpark komen twee rookplekken voor diegenen die het echt niet laten kunnen: een plek achter de koffiecorner bij het hoofdveld en een plek achter de kantine. Deze plekken worden duidelijk aangegeven door middel van markering.

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg besteedt het komende jaar extra aandacht aan sport en sporters met de sportverkiezing nieuwe stijl.

Inwoners, sporters en sportverenigingen kunnen hiervoor vanaf nu sporters aandragen via www.hardenberg.nl/sportverkiezing. Met de sportverkiezing nieuwe stijl is er het hele jaar door aandacht voor sport en sporters in de gemeente.

De sportverkiezing nieuwe stijl is een tweemaandelijks terugkerend concept en heet ‘In de Sportlights’. In de Sportlights zet twee sporters uit verschillende sporten in de schijnwerpers: een topsporter en een sporttopper. Beide sporters worden geportretteerd en via verschillende offline en online kanalen van de gemeente Hardenberg uitgelicht. Daarnaast gaat wethouder sport Martijn Breukelman op bezoek bij de sporters. Iedere sporter ontvangt van hem een prijs. 

Topsporter en sporttopper
Een topsporter is iemand die een bijzondere (nationale, regionale of lokale) prestatie heeft geleverd of een titel heeft gewonnen. Deze topsporter is hierdoor een voorbeeld voor andere sporters. Dit mag een individuele sporter zijn, maar ook een team.

Naast de topsporter wordt ook een sporttopper In de Sportlight gezet. Een sporttopper is een amateursporter die zelf actief is in de sport en bijvoorbeeld de Nederlandse taal heeft leren spreken door sporten of met een beperking bijzondere prestaties levert.

Een jury bestaande uit wethouder Martijn Breukelman, verenigingslid René Marissen en combinatiefunctionaris sport Arjan Breukelman, beslist uiteindelijk uit alle aanmeldingen welke topsporters en sporttoppers worden uitgelicht. Bij vragen rondom het aandragen van sporters kan men contact opnemen met jurylid Arjan Breukelman, via 14-0523 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gewoon Gezond
In de Sportlights wordt gekoppeld aan het gemeentelijk gezondheidsprogramma ‘Gewoon Gezond’, waar naast gezonde voeding ook bewegen centraal staat. Met deze nieuwe insteek van de sportverkiezing hoopt de gemeente nog meer inwoners te laten zien hoe leuk en veelzijdig sporten is.

HARDENBERG - Rutger Etten voegt zich per direct bij de eerste selectie van HHC Hardenberg.

De contractspeler van SC Cambuur vertrekt uit Leeuwarden, omdat hij zich gaat focussen op zijn studie. Een carrière bij HHC Hardenberg kan hij daar beter mee combineren dan zijn loopbaan bij de Eerstedivisionist.

Veelzijdig
De 21-jarige speler kan op zowel het middelveld als op de vleugels uit de voeten. Hij kijkt uit om zijn eerste minuten te maken in het shirt van HHC Hardenberg. “Ik heb aangegeven dat ik graag wil spelen. Ik ben iemand die zich wil ontwikkelen. Als dat niet bij Cambuur kan, dan doe ik dat graag een stap lager. Ik heb een heel goed gevoel bij HHC Hardenberg en er heel erg veel zin in. Ik wil mij graag laten zien”, aldus de Assenaar.

Ingang HHCHARDENBERG - Vanaf volgend seizoen ziet de jeugdopleiding van HHC Hardenberg er anders uit. Na de zomer komt er een coördinator voor bovenbouw, middenbouw en onderbouw. Ook vertrekken een aantal mensen en komen er nieuwe gezichten bij.

Extra laag

Op dit moment werkt HHC met één hoofd jeugdopleiding voor de bovenbouw en één voor de onderbouw, hier komt een extra laag bij. Deze functie gaat opgevuld worden door Erwin van Oosten, hij wordt ook trainer van het beloftenteam. Hier was een nieuwe naam nodig nadat Frank Eeftink had aangegeven een nieuwe uitdaging aan te gaan als hoofdtrainer bij Oranje Nassau in Almelo.

Brugt Bergsma vertrekt
Ook Brugt Bergsma vertrekt bij HHC Hardenberg. Na in totaal ruim vijf jaar voor HHC Hardenberg gewerkt te hebben in de functie van hoofd jeugdopleiding is er besloten om een nieuwe weg in te slaan met nieuwe mensen. De nieuwe coördinator voor de bovenbouw wordt Benno Oude Nijhuis, geen onbekende bij de club. In het verleden is hij trainer geweest van O13, O15 en O17 teams bij HHC. 

Nieuwe trainers
Ook is er een nieuwe trainer aangetrokken voor HHC JO19-1, namelijk Robin Dijk uit Zwolle. Hij is nu trainer bij Heino en ook geen onbekende op de Boshoek, aangezien hij in het verleden betrokken is geweest bij het voetbaltalentencentrum Vechtdal. Tevens krijgt ook JO17-1 een nieuwe trainer. Jordi Beeksma wordt met ingang van het nieuwe seizoen de trainer van dat team. Hij heeft in de jeugdopleiding van FC Emmen gespeeld en is als trainer actief geweest bij HZVV.

Eric Lippold blijft aan als opleidingsmanager van de jeugdopleiding van HHC Hardenberg.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn