Radiobingo

Elke laatste donderdag van de maand. Donderdag 29 december 2022 was de laatste uitzending.

De presentatie werd verzorgd door:

Tineke Eilander en  Ineke van Lutterveld

 

 

Het ontstaan van de Radio Bingo met Ineke en Tineke

Ineke van Lutterveld en Tineke Eilander zijn geen onbekenden bij de lokale omroep.
Ineke werkte al bij Omroep Hardenberg en voorzag de kabelkrant dagelijks van het laatste nieuws.

Toen Omroep Reest & Vecht TV begon, maakte Ineke weer de kabelkrant. Alleen kwam toen ook Tineke om de hoek kijken en versterkte de kabelkrantredactie. De dames hadden veel schik op kantoor en hadden het er in 2005 al over om de Radio Bingo nieuw leven in te blazen. Alleen kwam het toen niet van de grond. Ineke is later gestopt met haar werkzaamheden als redacteur voor de omroep. Dit was net na de tijd dat Reest & Vecht TV omgedoopt werd in RTV Hardenberg. Daarna werd Tineke de leidinggevende bij de kabelkrantredactie en was er geen sprake meer van de Radio Bingo. Door het faillissement van de omroep in 2012 kwam Tineke bij huis te zitten.

Bij de start van Omroep NOOS, was er eerst alleen maar een radiotak in beheer. De kabelkrant werd in overleg gevuld door medewerkers van Weekblad De Toren. Op hun verzoek is Tineke dit sinds 2015 gaan overnemen. Een paar jaar later kwam de kabelkrant weer volledig in beheer van Omroep NOOS. Tineke is nu nog steeds verantwoordelijk voor de kabelkrant. Daarnaast heeft zij ook de invulling van Facebook/Instagram en de website op zich genomen, wat zij tot nu toe nog met veel plezier doet.

Toch bleef bij Tineke het radioprogramma de Radio Bingo door haar hoofd spoken. Ineke is inmiddels met pensioen en Tineke wilde toch wel graag weer met haar samenwerken. Tineke zocht Ineke op en vroeg haar of het haar nog steeds leuk leek om samen de Radio Bingo te gaan presenteren. En ook Ineke voelde er wel wat voor om dit alsnog op te gaan pakken. Ook om in coronatijd samen met de aan huis gebonden mensen een spel te kunnen spelen. Zo is na een dikke 15 jaar, ideeën erover gehad te hebben, de Radio Bingo weer in het leven geroepen. Het presenteren is iets waar beide dames niet echt veel ervaring mee hebben, maar inmiddels al wel met heel veel plezier doen. Het is de dames gelukt om donderdag 25 februari 2022 de eerste Radio Bingo  ‘on Air’ te krijgen.

De muziek in het programma wordt door de beide dames uitgezocht. De muzieksmaak van de twee verschillen ook redelijk, waardoor er een zeer gevarieerd muziekaanbod in het programma te beluisteren is.

De Radio Bingo is elke laatste donderdag van de maand van 20.00-22.00 uur te beluisteren.
Helaas is hieraan op donderdag 29 december 2022 een eind gekomen.
Wij bedanken onze vaste technicus Gerwin van Laar en alle anderen die ons hebben geholpen dit programma tot stand te brengen.

 

Tineke Eilander en  Ineke van Lutterveld

Heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u nog steeds contact met ons opnemen via onderstaand formulier: