Magere zege Gramsbergen in Enter

Op het sportpark in Enter, waar ooit de legendarische Heracles Almelo spits Folkert Velten als broekie zijn eerste goals maakte, heeft SV Gramsbergen een magere zege behaald.  De selectie van trainer Stephan Rahantoknam had zichzelf, en de trouw meegereisde aanhang, een ontspannen middag kunnen bezorgen. Gramsbergen verzuimde echter de vele kansen die het zich creëerde te benutten.

De groen-witte voorwaartsen raakten zaterdagmiddag drie keer het aluminium. Ze doken maar liefst 6 keer in een 1 op 1 situatie vrij voor doelman Daan Zwoferink op. Toch leverde dat geen doelpunt op. Gelukkig voor Gramsbergen was de thuisploeg aanvallend onmachtig. Daardoor bleek de fraaie treffer van Jorn Kremer in de 52e minuut al voldoende om 3 punten bij te mogen schrijven.

Eerste helft

In de openingsfase van deze wedstrijd gebeurde er weinig. Gramsbergen controleert het spel. Aanvankelijk komt het niet verder dan een gevaarlijk schot van Elwin van der Veen dat net over vliegt. In de 23e minuut wordt David Houtman de diepte ingestuurd door Roy Seinen, maar doelman Zwoferink is attent. Even later negeert scheidsrechter Coutier tweemaal een vlagsignaal van zijn Enterse assistent. Desondanks weten zowel David Houtman als Wouter Schuldink het net niet te vinden. Beide keren is doelman Zwoferink de baas.

In minuut 28 probeert Kelvin Jager het van afstand. Maar zijn ziedende schot eindigt op de lat. De terugspringende bal wordt door Roy Seinen nog wel in het lege doel gekopt. Dit leverde vanwege zijn buitenspelpositie geen doelpunt op. De volgende kans is weer voor David Houtman. Nu probeert hij geheel vrijstaand de doelman te verschalken met een lobje. Via de lat springt de bal terug het veld in. Volgens veel groen-witten was de bal over de doellijn, volgens scheidsrechter Coutier en de niet vlaggende assistent echter niet.

Nog was de overvloed aan kansen voor de Gramsberger voorwaartsen niet ten einde. Ook Jorn Kremer verschijnt vrij voor doelman Zwoferink. Het resultaat laat zich raden, weer wint Zwoferink en blijft het 0-0. Doet Enter Vooruit dan niets? Eigenlijk niet. Het probeert met lange ballen hun eenzame spits te bereiken en het duurt tot minuut 44 alvorens het een eerste kansje krijgt. Een gevaarlijk schot van Sander Jansen zeilt echter net voorbij de kruising.

Tweede helft

Na de thee blijft Stef Schuurman licht geblesseerd achter in de kleedkamer en is Lars Kieft zijn vervanger. Na kleine kansjes voor zowel Gramsbergen als Enter Vooruit is het in de 52e minuut dan eindelijk raak. Kelvin Jager vindt met één van zijn fraaie lange passes de vrijstaande Jorn Kremer en diens harde diagonale schot is doelman Zwoferink te machtig.

Vervolgens had Gramsbergen de wedstrijd eenvoudig in het slot kunnen gooien zoals dat zo mooi heet maar nonchalance in de omschakeling en geen scherpte in de afwerking leveren geen 2e treffer op. Kansen blijven er genoeg komen maar schoten van Seinen en van der Veen treffen geen doel en de zoveelste 1 op 1, dit keer weer voor Houtman, wordt wederom niet verzilverd.

In de 83e minuut slaat de vlam in de pan als Enter Vooruit speler Marco ter Weel een onbesuisde tackle inzet op de net van een blessure teruggekeerde Nick Leferink (ingevallen voor Wouter Schuldink). Het levert ter Weel een terechte directe rode kaart op en geel voor Roy Seinen vanwege het aansluitende opstootje.

De resterende minuten komt Gramsbergen niet in de problemen en krijgt het via David Houtman nog een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden. Dit keer springt de bal echter via de paal terug het veld in en zo blijft het 0-1. Een magere zege dus.

Slotconclusie

Doelman Jur Kosters hoefde deze middag slechts sporadisch in actie te komen. De thuisploeg kon deze middag aanvallend geen potten breken en dat was maar goed ook want als jezelf de kansen niet maakt… Afijn, u kent deze voetbalwet waarschijnlijk wel. De treffer van Kremer blijkt voldoende voor drie punten en dat is het belangrijkste van deze middag. De oefenstof voor komende week zal voor de technische staf ook geen probleem zijn. Hoe benut ik mijn kansen? Volgende week wacht FC Meppel thuis en hopelijk staat het vizier dan scherper afgesteld.