HHC Hardenberg overklast Jong FC Volendam

HHC Hardenberg heeft Jong FC Volendam zaterdagmiddag weten te overklassen. De ploeg van Pascal Diender wist, in een wedstrijd waarin acht doelpunten vielen, drie punten mee naar huis te nemen.

Eerste helft

Het eerste doelpunt viel al in de beginfase van het duel. Serge Fatima wist de bal uit een corner van Jurjan Mannes binnen te koppen. De snelle treffer zette de toon voor de rest van de wedstrijd. HHC speelde een gedegen spel en soms wist Jong FC Volendam voor een beetje gevaar te zorgen. Na bijna een halfuur spelen viel het tweede doelpunt van de middag. Rob van der Leij ontving de bal uit een ingooi en schoot succesvol van buiten de zestien binnen: 0-2. Vijf minuten later maakte Hardijk de derde van de middag. Hij kapte tegenspeler Vernon Addo uit en knalde de bal van links beheerst langs doelman Abseddalam Ouboumalne: 0-3.

Tweede helft

Na rust wist HHC Hardenberg de score verder uit te bouwen. Vijf minuten na de thee maakte Hardijk zijn tweede doelpunt. De linksbuiten wist de bal onder de keeper door te schieten: 0-4. Van der Leij wist zijn doelsaldo opnieuw op te hogen, naar acht doelpunten dit seizoen – één doelpunt achter clubtopscorer Hardijk. Na een goede pass van laatstgenoemde naar Bouws, kwam de voorzet op het hoofd van de 30-jarige Van der Leij: 0-5.

Jong FC Volendam kwam twintig minuten voor het einde nog even met een antwoord op het doelpuntengeweld van HHC Hardenberg. Spits Quincy Hoeve zette de 1-5 op het scorebord na een slimme steekbal van invaller Ezechiel Fiemawhle. Van der Leij was nog even dicht bij een hattrick, maar vond onder andere Mauro Smit op zijn pad. Mike Reuvers leek het af te maken door zich vrij te spelen voor de goal en de 1-6 binnen te schieten. Echter wist de Volendam-speler Diego Gustavo in de slotfase nog de 2-6 te maken. En met 2-6 was het klaar in het Kras Stadion.