HHC Hardenberg houdt punten thuis

HHC Hardenberg heeft zaterdagmiddag weer eens gewonnen. Ondanks een relatief goede positie op de ranglijst wist de ploeg de afgelopen vier competitieduels geen drie punten te pakken.

Tegen Rijnsburgse Boys en VV Katwijk verloor HHC, tegen AFC en Excelsior Maassluis speelde het gelijk. Maar toen de Koninklijke Haarlemsche Football Club, kortweg de Koninklijke HFC, zaterdagmiddag op bezoek kwam, wist het team van Pascal Diender weer drie punten te pakken. Daardoor stonden de oranje-zwarten in ieder geval aan het begin van de avond nog op de eerste plaats in de Jack’s League.

Eerste helft

In de negende minuut kreeg HHC Hardenberg al een enorme kans. Maar zowel Rob van der Leij als Matthijs Hardijk verzuimden te scoren. Even later was ook Serge Fatima dichtbij een goal, al kwam de lange verdediger centimeters tekort bij een corner van Jesper Drost. Hardijk bleef ook kansen maken, zoals een kopbal die net naast ging op aangeven van Ashwin Manuhutu. Ook HFC had kansen, bijvoorbeeld uit dode spelmomenten, maar die konden doelman Nick Borgman niet imponeren in de eerste helft.

Tweede helft

Net voor rust zorgde Rob van der Leij voor de 1-0 op het scorebord. Drost gaf een keurige voorzet die de spits van HHC Hardenberg wist te benutten door de bal binnen te tikken. De Koninklijke HFC kwam na de pauze al redelijk snel met een antwoord. In de zestigste minuut maakte Zakaria Eddahchouri de 1-1. Tien minuten daarna lukte het Fatima wél, uit een corner kopte hij hard binnen: 2-1. Na twee enorme kansen voor Koninklijke HFC, dat zich met een heus slotoffensief nog niet gewonnen gaf, wist HHC de winst veilig te stellen.