HHC Hardenberg houdt punten thuis

HHC Hardenberg speelde zaterdag thuis op eigen veld tegen Spakenburg. De thuisploeg domineerde zonder dat in de score uit te drukken.

Eerste helft

Spakenburg kwam een aantal keren gevaarlijk voor doelman Borgman maar wist niet door te drukken. HHC scoorde twee keer, op slag van rust en diep in blessuretijd. Daardoor bleef het lang spannend op de Boshoek. Op de overwinning valt echter niets af te dingen. De ploeg van Pascal Diender, ook volgend seizoen bij HHC onder contract, speelde een volwassen en degelijke pot voetbal. Het doelpunt van Jurjan Mannes vanaf zo’n 20 meter was van ongekende schoonheid. Op slag van rust in de 41e minuut viel de 1-0 voorsprong.

Tweede helft

In de tweede helft bleef het lang 1-0. Er werd niet meer gescoord, hoewel er genoeg te beleven viel. Door de tijdsdruk van de eindfase was Spakenburg genoodzaakt steeds meer risico te nemen. Tegelijkertijd was het aan HHC daarvan te profiteren. Een aantal keer kreeg de thuisploeg de mogelijkheid om de wedstrijd in het sloten te gooien. Maar evenzovele keren stond een verdedigend been in de weg of ging het schot net naast of over.  Ondanks het inbrengen van Eindhoven en van der Linden kon Spakenburg voorin geen vuist meer maken.

Blessuretijd

Leidsman Schaper had goed naar het WK gekeken en telde maar liefst 7 minuten bij, gezien de vele wissels en blessurebehandelingen overigens een terecht aantal. In 90+5 was het aanvoerder Rob van der Leij die weer es liet zien waarom hij met nummer 9 speelt. Goed doorzetten en hard werken bracht hem 1 op 1 met de Spakenburger goalie. Met een echte spitsengoal, aannemen, kappen, draaien en schieten, stelde hij de zege voor zijn ploeg veilig. De 2-0 voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar. HHC blijft zodoende meedoen om de bovenste plaatsen.

Het was tevens de laatste thuiswedstrijd van 2022 want komende week speelt HHC uit tegen Jong Volendam.