NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

ZwijnsBALKBRUG - Na wederom uit punten te hebben gepakt, had VV Avereest nog een kans om thuis het puntensaldo wat op te schroeven.

Er zijn thuis twee punten gepakt uit tien, wat toch wel opmerkelijk is. Om hier wat aan te doen stond er wel een hardnekkige opdracht klaar, koploper SC Elim kwam op bezoek in Balkbrug. Ondanks de minimale cijfers (0-1) kon VVA de vroeg opgelopen achterstand niet goed maken.

Jurgen Visscher was nog niet hersteld van zijn hamstringkwetsuur, net als Léyon Courtz. De opstelling was dan ook niet anders dan tegen Hollandscheveld. Elim begon direct met hoge druk waar Avereest moeilijk onderuit kwam. De intenties waren eigenlijk direct zichtbaar, Elim had de bal en VVA probeerde in de omschakeling toe te slaan. Nadat de rechtsbuiten keeper Zwijns al een keer testte, was het een paar minuten later wel raak. In de negende minuut kon Zwijns een schot niet klemmen, de rebound werd binnengewerkt. De tegengoal kwam te vroeg, maar Avereest liet het er niet bij zitten.

In de eerste helft liet Avereest zich voetballend ook gelden, al werden er geen echt grote kansen klaargespeeld. Jos Gruppen zette Niek Kuiper voor de keeper met een listige pass om de verdediging heen, maar het speeltuig schoot te veel door om direct af te drukken. Elim had de betere kansen om 0-2 te maken, maar dat gebeurde niet. Reinier Zwijns kon een schot van dichtbij keren en zo werd de rust bereikt. De trainer van SC Elim was zichtbaar ontevreden in de eerste helft ondanks de voorsprong. De tussenstand bood perspectief voor Avereest, Nick Buiter kwam in de ploeg voor Dani Docter.

In de tweede helft kon er zoals gezegd geen vuist gemaakt worden door VVA. Voetballend kon het prima meekomen met de koploper, maar grote kansen werden er niet gecreëerd, waar Elim wel gevaarlijk werd ondanks dat de dominantie er niet vanaf spatte. Zwijns kon zich onderscheiden met geweldige reddingen in de korte hoek, via de lat en door een 1-op-1 de baas te zijn. René Koster had ondertussen nog een brainfreezemoment door in eigen zestien ineens de spits van Elim aan te spelen. Hij wist geen gebruik te maken van het cadeautje.

Inmiddels was Erik Mostert ingevallen voor Kevin Buiter en Erik creëerde samen met Jeroen Dijk de grootste kans voor Avereest. In de omschakeling kreeg Dijk de bal mee in een drie tegen drie situatie. Mostert werd in de loop aangespeeld en Niek Kuiper koos positie om de voorzet van Erik in te schuiven. Er werd echter strak verdedigd en in het blok strandde de doelpoging van Kuiper. Het was een spaarzame kans om er nog een punt uit te slepen.

Zo bleef het door de tussenstand wel spannend aan de Balk, maar kreeg Avereest het niet voor elkaar om een punt te sprokkelen. Elim had al vroeg gescoord en bleek daar genoeg aan te hebben. Zij zijn Herbstmeister van 3D Noord geworden, gefeliciteerd! Voor VVA rest nog de derby in en tegen Nieuwleusen, de koploper van de 2e periode. Een mooi affiche om de eerste seizoenshelft mee af te sluiten.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, Koster, Binnendijk, Docter (N. Buiter); Gruppen, K. Buiter (Mostert), J. Dijk, Pielman (Pelman); M. Dijk en Kuiper.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn