HARDENBERG - In de vierde ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandagavond weer wedstrijden voor de onderlinge com- petitie gespeeld.

Daarbij wist Tony Gerritsen de hatelijke nul achter zijn naam weg te werken.  Tegen Evert Rolleman boekte hij een bekeken overwinning, en deed de laatste plaats aan zijn opponent over. Het is nu aan Rolleman, om op zijn beurt die plaats weer te verlaten.

De concurrentie zat echter niet stil. Gerben Overweg kwam uit tegen Mans Veltink, en zette een Partie Bonnard op het bord, een uiterst moeilijk speltype. Veltink moest een schijf inleveren, maar had remise nog in zicht. Tot Overweg zich totaal blindstaarde, en pardoes de hele partij weggaf.

De eerste 20 zetten in de partij van Herjan Overweg tegen titelverdediger Jan Huisman gingen gelijk op. Huisman dacht schijfwinst te boeken, maar had de 23e zet toch beter achterwege kunnen laten. Spijtig voor Overweg jr. had hij een ander plan, waardoor Huisman in een overmachtseindspel terecht kwam.

Tenslotte kwam de nummer twee uit het klassement, Gert Brink, uit tegen Egbert Reiling. De spelers maakten er een mooi gevecht van; toch kwam Reiling in het eindspel onder druk te staan, waardoor Brink aan de winst mocht gaan denken, een winst die later in de partij ook gestalte kreeg.

De stand in de AD&M-damcompetitie is nu:

Stand: 

  1. Huisman 3-9
  2. Brink 4-9
  3. Veltink 4-7
  4. H.Overweg 4-4
  5. G. Overweg 2-3
  6. Gerritsen en Reiling 3-3
  1. Rolleman 4-0.

Op maandag 1 oktober volgt de vijfde ronde, en op 15 oktober gaat de competitie met Rheezerveen van start.