NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

IMG 0775 ZZVV SCD83DEDEMSVAART/ZUIDWOLDE -  Het leek er helemaal niet op aan begin van de wedstrijd op het sportpark Woltingeslag in Zuidwolde dat SCD’83 de thuisploeg ZZVV een nederlaag toe zou gaan toebrengen. Na afloop stond het scorebord wel op 0 – 2 voor de Dedemsvaarters.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Bakker nam de thuisploeg het heft in handen en de ploeg kon direct al een 3-tal corners nemen die gelukkig voor SCD’83 niet het gewenste resultaat voor de gastheren opleverden.

Langzamerhand wist SCD’83 zich van de ZZVV druk te ontworstelen en kreeg het kansen: in de 13e minuut ontving Peter Joosten de bal van Martijn Ballast maar hij speelde deze iets te ver voor zich uit om doelman Bas Blanken te testen. Gelijk erop schoot Ramon Hulleman binnen de 16 in de handen van de ZZVV sluitpost.

De meeste dreiging van ZZVV kwamen vanuit stilstaande momenten zoals in de 20e minuut, toen vanuit een corner een aantal ZZVV-spelers vergaten tegen de bal aan te lopen. En ook bij SCD’83 bleef het tot testen van doelman Blanken die met de schoten van Marc van der Graaf geen problemen kende. In de 39e minuut was de thuisploeg dichtbij de voorsprong toen Bram Otten de vrije trap van Mathijs Capellen naast de verkeerde kant van de paal kopte. Rust 0 – 0.

De druk direct na de thee van de thuisploeg ebde snel weg en SCD’83 kreeg kansjes die nog niet het gewenste resultaat opleverden. Na een kwartier leek het erop dat de thuisploeg de score zou gaan openen maar Janou van Veen mikte te hoog en Bram Otten zag van zeker 35 meter doelman Koes te ver voor zijn hok staan en waagde een schot met een uiterste kracht inspanning kon de SCD-goalie overtikken. Langzamerhand begon het muntje richting SCD te vallen. Doelman Blanken kon met moeite in 2e instantie het schot van invaller Huizinga pakken, maar in de 68e minuut was raak voor de SportClub Dedemsvaart.

IMG 0775 ZZVV SCD83ZZVV had bijzonder veel moeite met een SCD aanval, ingezet door Ingwer Huizinga, en via-via kwam de bal voor de voeten van Martijn Hamhuis, die doelman Bas Blanken het nakijken gaf: 0 – 1. Gelijk erop kreeg de thuisploeg een enorme goede mogelijkheid op de gelijkmaker toen de afscheid nemende Bas Uiterwijk Winkel oog in oog kwam te staan met doelman Jelmer Koes. Via de SCD sluitpost ging de bal over.

Nadat Erik Wencker doelman Blanken op zijn weg vond was het in de 84e minuut opnieuw juichen voor de SCD’83-aanhang. Stan Dekker vond Martijn Ballast die het net vond: 0 – 2. De score had nog hoger kunnen uitvallen voor SCD’83, maar Marc van der Graaf knalde rakelings naast en Erik Wencker zag zijn inzet via de paal ook naast het doel verdwijnen.        

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn