NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Dedemsvaart Zuidwolde1DEDEMSVAART - In de wedstrijd Dedemsvaart tegen Zuidwolde kende Dedemsvaart op de Boekweit een flitsende en gretige start tegen “buurman” Zuidwolde.

De eerste de beste kans van de oranjehemden werd direct succesvol benut. Dilan van Bree bediende Danny Kuiper op maat en die verschalkte doelman Jelmer Timmer, 1-0. Dat was amper twee minuten na het beginsignaal van scheidsrechter L. Fledderus. Twee minuten later mochten de supporters van Dedemsvaart opnieuw juichen. Een lange bal viel achter de Zuidwoldiger verdediging en daar werd zeer attent op gereageerd door Noah Schuurman die daarna doelman Timmer het nakijken gaf, 2-0.

Bij die voorsprong liet Dedemsvaart zich verder op eigen helft terug zakken en werd de Dedemsvaartse defensie iets meer op de proef gesteld. Het was echter de thuisploeg die in de 28e minuut opnieuw scoorde. Alleen voor doelman Timmer maakte Danny Kuiper geen fout en resoluut tekende hij voor de 3-0. Aan de andere kant slaagde keeper Daan Zwinselman er in om een gevaarlijk inzet met zijn voet te keren.

Dedemsvaart Zuidwolde2De betere kansen waren weliswaar voor Dedemsvaart, maar de vierde goal wilde voor rust nog niet vallen. Zuidwolde deed in de 33e minuut wel iets terug. Sven Cazemier tekende voor de 3-1 en dat was het sein voor Zuidwolde om nog even aan te zetten. De defensie hield echter goed stand en wist de riante voorsprong tot het rustsignaal vast te houden.

Tweede helft
Verwacht mocht worden dat Zuidwolde in de tweede helft verbeten op jacht zou gaan naar de aansluitingstreffer. Het spel ging wat op en neer, grote kansen werden er echter niet gecreëerd. Na een uur spelen was het weer raak. Een prachtig passje van Noah Schuurman werd koelbloedig afgerond door Danny Kuiper, 4-1. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Dennis van Faassen kwam in de 78e minuut in het veld voor Kuiper en vijf minuten later kwam Dennis Gras voor Van Bree. Vijf minuten voor tijd scoorde Schuurman zijn tweede van de middag. De fraaie assist was van Jim Veltmaat, 5-1. Dit seizoen zijn Schuurman en Veltmaat nog bij SV Dedemsvaart te bewonderen. Volgend seizoen komen zij uit voor hoofdklasser MSC.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn