NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

WESTERBORK/DEDEMSVAART - Afgelopen weekend speelde Dedemsvaart in Westerbork tegen VKW.

Het duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst was er één om reikhalzend naar uit te kijken. Hoe moeilijk zou Dedemsvaart het de koploper nog kunnen maken? Op de Boekweit won Dedemsvaart in oktober nog met 5-3. Dat werd de tweede en voorlopig ook laatste nederlaag van VKW dit seizoen.

De eerste minuten leek Dedemsvaart nog wel mee te kunnen doen op sportpark De Perkenslag in Westerbork, maar daarna werden de deuren wagenwijd open gezet en daar wist VKW goed van te profiteren.

De eerste de beste kans van VKW werd direct verzilverd. Topscorer Anjo Willems slalomde door de defensie en liet doelman Daan Zwinselman kansloos, 1-0. Er waren toen amper zes minuten gespeeld. in de 9e minuut was Dilan van Bree dicht bij de gelijkmaker, maar de defensie van de Westerborkers wist het gevaar te keren. In minuut twaalf leed Dedemsvaart balverlies en daar profteerde Frank Giesselbach optimaal van. Voor VKW de tweede kans en ook die werd verzilverd, 2-0.

Mede dankzij goed ingrijpen van doelman Zwinselman werd in die periode een grotere achterstand voorkomen, maar in de 19e minuut was het wel weer raak. Dedemsvaart werd even helemaal zoek gespeeld en Frits Nijstad mocht afronden, 3-0. Een grote nederlaag dreigde. Af en toe deden de oranjehemden wel iets terug. Het bleef echter bij kleine kansjes.

In de tweede helft kwamen Patrick Pater en Reamon Knol voor Dennis van Faassen en Danny Kuiper. De wedstrijd kabbelde voort. VKW hoefde niet zo nodig en Dedemsvaart kon niet en was machteloos. In de 64e minuut tekende Frits Nijstad voor de 4-0 en tien minuten voor het eindsignaal scoorde Anjo Willems de 5-0. Daarmee was de gifbeker echter nog niet leeg. In de 89e minuut zorgde Nijstad voor de 6-0 eindstand.

Luister Live

Nu en Straks

18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht
00:00-10:00
Non-Stop Zondagmorgen

Luister onderweg met TuneIn