NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DEDEMSVAART - In tegenstelling tot andere jaren startte DedemsvaartAC dit jaar het 50 meterbad-seizoen met een prima wedstrijd.

In Drachten werd zaterdag de eerste langebaanwedstrijd gehouden. In het eerste deel van de wedstrijd werden er uitstekende tijden gezwommen. In het tweede deel hadden de zwemmers vooral moeite op de 100 rug. Er leek geen einde te komen aan een baan. Tristan Scholten opende het bal met een prima 100 vrij. Eline Dankelman en Michelle Zomerdijk deden weinig voor hem onder op deze afstand. Leon van den Hof, maar vooral Manon Compagner brachten prima tijden op de klokken op de 100 vlinder.

Het is meestal flink wennen op een eerste wedstrijd in een 50-meterbad. Vooral na het keerpunt lijkt de andere kant van het bad erg ver weg. De zwemmers van DedemsvaartAC leken er zaterdag geen last van te hebben. Er werd begonnen met een 100 vrij. Heel wat beste tijden werden naar de boeken verwezen. Tristan Scholten was de eerste die op het blok klom. Hij probeerde eens een andere tactiek. Hij ging wat rustiger af en dat legde hem geen windeieren. Met 57.18 bleef hij zelfs maar iets boven zijn beste tijd in een 25 meterbad, daar waar het normaal toch ruim 2 seconden scheelt ten nadele van het zwemmen in een 50 meterbad.

Dat geldt niet voor iedereen. Eline Dankelman haalt normaal niet zoveel uit haar keerpunten. Zij bleef dan ook dicht boven haar beste tijd in een 25 meterbad. Michelle Zomerdijk trok in het tweede deel van haar race prima door op de 100 vrij en finishte in 1.02.94. Daarna werd er een 200 school gezwommen. DedemsvaartAC had maar een deelneemster op dit nummer, Alessia Sluis. Zij verdeelde haar race goed. Op de laatste baan was het wel helemaal op. Ze bleef maar net boven de 3 minuten steken. Een van de laatste nummers voor de pauze was de 100 vlinder. Leon van den Hof bleef een seconde boven zijn beste tijd op een 25-meterbad. Manon Compagner ging een tijdje wat minder lekker op een 100 vlinder. Zaterdag was ze met 1.06.06 weer helemaal terug.

Op de halve afstand waren er mooie tijden van Aleid te Velthuis en Lotte Rougoor. Na de pauze ging het een stuk minder goed. Het was in het warme zwembad en door de lange tijdsduur ook moeilijk om de concentratie goed tot het einde te bewaren.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn